Lleyton Hewitt start met veel vertrouwen aan Australian Open 2014

Lleyton Hewitt is zich veel vertrouwen aan het voorbereiden voor de Australian Open, die begin januari van start gaat. De 32-jarige tennisser begint komende maand aan zijn achttiende Australian Open en komt vervolgens met zijn land uit in de Davis Cup Wereldgroep. ‘Rusty’ denkt dus nog lang niet aan stoppen.

”Volgende maand wordt niet mijn laatste Australian Open”, aldus Hewitt tegenover de Australische media. ”Ik ben niet van plan om mijn carrière af te sluiten na het Europese indoorcircuit in het najaar.”

De huidige nummer zestig van de wereld is zich ervan bewust dat hij nog altijd met de wereldtoppers mee kan in een best-of-five wedstrijd. Afgelopen jaar versloeg de Australiër Stanislas Wawrinka op Wimbledon en was hij op de US Open te sterk voor Juan Martin Del Potro.

”Die overwinningen geven me het gevoel dat ik over vijf sets nog steeds met de besten meekan. Mijn ranking interesseert me totaal niet, ik ben niet bezig met een terugkeer in de top-5. Ik wil me gewoon goed voorbereiden op de Grand Slams en de Davis Cup. Daarbuiten wil ik ook graag veel tijd doorbrengen met mijn familie”.

Na de Australian Open 2014 gaat Hewitt zich richten op de Davis Cup ontmoeting tussen Australië en Frankrijk. Voor ‘Down Under’ wordt het de eerste wedstrijd in de Wereldgroep sinds 2007. ”Dat wordt erg speciaal, zeker met mijn ‘mate’ Patrick Rafter als captain”, vertelde Hewitt.

Tennisgeweld in Down Under

Van maandag 13 januari tot en met zondag 26 januari 2014 vindt op de hardcourtbanen in Melbourne het eerste Grand Slam toernooi van het jaar plaats. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl dagelijks veel aandacht aan de prestaties van de tennistoppers van de ATP- en WTA-Tour.

Wat ook interessant is, is een weddenschap plaatsen op tenniswedstrijden van de Australian Open 2014. Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws