Lleyton Hewitt stunt tegen Juan Martin Del Potro op US Open Tennis

Hewitt APImagesVoormalig US Open-winnaar Lleyton Hewitt heeft voor een grote verrassing gezorgd op de US Open 2013. De ervaren Australier was in de tweede ronde in vijf spannende sets te sterk voor Juan Martin Del Potro. In het ruim vier uur durende gevecht trok Hewitt met 6-4 5-7 3-6 7-6 en 6-1 aan het langste eind.

Hewitt, die het eerste bedrijf met 6-4 had gewonnen, kreeg ook de mogelijkheid om de tweede set uit te serveren. De 32-jarige tennisser slaagde hier niet in, waarna ”DelPo” er met de setwinst vandoor ging. Ook de derde set ging naar Del Potro, deze won hij met 6-3. In het vierde bedrijf moest een tiebreak voor de beslissing zorgen, waarin ”Rusty” met 7-2 oppermachtig was. Hij gaf de wedstrijd nu niet meer uit handen en besliste de vijfde set met 6-1 in zijn voordeel.

”Dit is een geweldig gevoel. Toen ik de kleedkamer binnenkwam moest ik mezelf toch wel even knijpen”, vertelde Hewitt na zijn stunt tegen de lange Argentijn. ”Ik hou er van om in zo’n sfeer te spelen en probeer er iedere seconde ook van mee te genieten”.

In de derde ronde gaat Hewitt het opnemen tegen Evgeny Donksoy. De Rus was op zijn beurt te sterk voor Peter Gojowczyk, de bedwinger van Igor Sijsling.

Murray met enige moeite langs Mayer

Titelverdediger Andy Murray heeft zich met enige moeite geplaatst voor de laatste 32 spelers op de US Open. De Brit was in vier sets te sterk voor Leonardo Mayer uit Argentinië: 7-5 6-1 3-6 6-1.

Het grote verschil op de wereldranglijst komt in de uitslag duidelijk naar voren, toch was Murray niet tevreden over zijn vertoonde spel. Veel onderdelen waren voor verbetering vatbaar.

Voor een plek in de vierde ronde treft Murray opnieuw een ”Mayer”, ditmaal Florian Mayer. De Duitser was in straight sets te sterk voor Donald Young.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013