Lleyton Hewitt via Tommy Haas naar tweede ronde Beijing 2013

Lleyton Hewitt heeft zich vandaag geplaatst voor de tweede ronde van het ATP 500-toernooi in Beijing. In een duel der veteranen was de 32-jarige Australiër in straight sets te sterk voor de drie jaar oudere Tommy Haas. De huidige nummer 59 van de wereld stapte met een 7-6 en 6-3 overwinning van de baan.

Het scheelde niet veel of Hewitt had de tiebreak van de eerste set verloren. De Australiër stond namelijk op een 3-6 achterstand, maar won vervolgens vijf punten op rij om de set toch binnen te slepen. In het tweede bedrijf liep Hewitt uit naar een 5-2 voorsprong, om de wedstrijd op 5-3 zelf uit te serveren.

De wildcardspeler treft in de tweede ronde Fabio Fognini uit Italië. De opvliegende tennisser was in de eerste ronde te sterk voor de hogergeplaatste Tommy Robredo.

Snelle nederlaag voor Dimitrov in Beijing

Het ATP-toernooi in Beijing zit er voor Grigor Dimitrov al na één wedstrijd op. De jonge Bulgaar was in de openingsronde niet opgewassen tegen de Spaanse qualifier Roberto Bautista-Agut: 6-4 6-2.

Dimitrov zet zo zijn matige reeks voort, hij verloor op zijn laatste vier toernooien drie keer in de eerste ronde. Hieronder valt ook zijn verrassende nederlaag op de US Open 2013 tegen Joao Souza.

Daarnaast werd vandaag bekend gemaakt dat Dimitrov niet langer samenwerkt met de Zweedse tennisacademie Good to Great van onder andere Magnus Norman. In zijn tijd bij Good to Great maakte Dimitrov een flinke sprong op de wereldranglijst, hij steeg namelijk van de top 50 naar de top 30. Momenteel bivakkeert hij op plaats 29.

Dimitrov en de tennisacademie zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan. Op de website Good to Great is het volgende te lezen: ”We wensen Dimitrov veel succes voor de rest van het seizoen en onze deur staat voor altijd voor hem open.”

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws