Lleyton Hewitt wint finale in Brisbane ten koste van Roger Federer

Lleyton Hewitt heeft zijn topweek in Brisbane af mogen sluiten met een toernooioverwinning. De 32-jarige Australiër, die in 2010 voor het laatst een ATP-toernooi won, was in eigen huis in drie sets te sterk voor de als eerste geplaatste Roger Federer. Hewitt stapte met een 6-1 4-6 en 6-3 overwinning van de baan.

‘Rusty’ kon de finale in Brisbane niet beter beginnen en won de eerste set binnen het half uur met 6-1 van Federer. De grootste oorzaak hiervan was het grote aantal onnodige fouten aan de kant van ‘The FedExpress’, namelijk 22 stuks. In het tweede bedrijf knokte de Zwitser zich terug en kon dankzij een break in de negende game de set uitserveren.

In de allesbeslissende set was het Hewitt, die voor het eerst sinds de Australian Open finale in 2005 weer een finale in eigen land speelde, die een break wist te forceren. Hiermee kwam de huidige nummer 60 van de wereld op een 3-1 voorsprong, welke hij niet meer weg gaf. Hij werkte alle zeven breakpunten weg, voordat hij de set met 6-3 in zijn voordeel besliste.

Een week voor de aanvang van het eerste Grand Slam toernooi van het jaar klimt ‘Rusty’ naar een 43e plaats op de wereldranglijst. Federer stijgt niet en blijft de nummer 6 van de wereld.

Nadal wint eerste titel in Qatar ten koste van Monfils

Rafael Nadal heeft zijn eerste toernooizege van 2014 al weer binnen. De 27-jarige nummer één van de wereld was in de finale van het ATP-toernooi in Qatar te sterk voor Gael Monfils. ‘Rafa’ trok de overwinning met 6-1 6-7 en 6-2 over de streep.

De Spanjaard was verheugd met zijn spel in de openingsset. ”Als ik speel zoals in de eerste set, dan verwacht ik ver te komen op de Australian Open”, vertelde Nadal. ”Ik ben blij dat dat ik nog een week zonder wedstrijden heb, zodat ik de goede dingen uit deze eerste set kan blijven trainen”.

Daarnaast was ‘Rafa’ opgelucht dat zijn fysieke gesteldheid vijf wedstrijden, waarvan drie driesetters, doorstond. ”Het belangrijkste is dat ik in staat was om vijf wedstrijden te spelen en ze alle vijf te winnen. Dit is erg goed voor mijn zelfvertrouwen. Het geeft natuurlijk geen garantie dat ik goed speel op de Australian Open, maar ik kan me wel zonder nederlaag gaan voorbereiden. Ik hoop dat ik goed herstel en dat ik klaar ben voor maandag 13 januari.”

Stephens, Williams en Monfils trekken zich terug uit toernooien

Sloane Stephens, Venus Williams en Gael Monfils hebben besloten niet in actie te komen op de laatste toernooien voorafgaand aan de Australian Open 2014. Stephens heeft zich met een polsblessure afgemeld van het WTA-toernooi in Sydney. Diezelfde kwetsuur zorgde er ook voor dat ze de Hopman Cup over moest slaan.

Williams en Monfils zien het niet zitten om na een drukke week nog hun opwachting te moeten maken in Hobart en Auckland. Williams was deze week verliezend finalist in Auckland en Monfils moest in Doha zijn meerdere erkennen in Nadal.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws