Lleyton Hewitt wint Hall of Fame Tennis Championships

Lleyton Hewitt is de grote winnaar van het ATP-toernooi in Newport. De voormalig nummer één van de wereld won gisteren zowel het single- als dubbelspel van de Hall of Fame Tennis Championships.

Zijn eerste wedstrijd speelde hij in het enkelspel tegen servicekanon Ivo Karlovic. Na een spannende wedstrijd trok ‘Rusty’ uiteindelijk met 6-3 6-7 en 7-6 aan het langste eind. Aansluitend speelde hij ook de dubbelspel finale. Aan de zijde van Chris Guccione won Hewitt met 7-5 en 6-4 van het duo Jonathan Erlich / Rajeev Ram.

”Het is me eindelijk gelukt om hier de titel te winnen. Het is een belangrijk toernooi”, vertelde Hewitt, verliezend finalist in 2012 en 2013. ”Voor mijn gevoel zat ik er de afgelopen twee jaar erg dichtbij. Ik ben verheugd dat het me dit jaar wel is gelukt.”

Met deze eindzege staat de teller voor Hewitt op dertig ATP-titels. Hiermee is de Australiër de vierde tennisser die dertig of meer singletitels op zijn naam heeft staan. Roger Federer (79 stuks), Rafael Nadal (64 stuks) en Novak Djokovic (45 stuks) staan nog voor hem in dit mooie rijtje.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het volgen van de wedstrijden met Nederlandse deelnemers een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.