Loting Australian Open 2014: Kiki Bertens start tegen Ana Ivanovic

Kiki Bertens heeft het niet getroffen met haar loting voor de Australian Open 2014. De 22-jarige Wateringse moet het in de openingsronde opnemen tegen niemand minder dan Ana Ivanovic, de huidige nummer 14 van de wereld.

Voor Bertens, die zowel in Brisbane als in Sydney het hoofdtoernooi niet wist te bereiken, wordt het een erg lastige klus om de tweede ronde te halen. Vorig jaar verloor de Nederlandse in de eerste ronde, Lucie Hradecka was in straight sets te sterk.

Voor de inmiddels 26-jarige Ivanovic, die vorige week het WTA-toernooi in Auckland op haar naam schreef, wordt het haar tiende Australian Open. Haar beste resultaat boekte ze in 2008, toen ze de finale wist te bereiken. Maria Sharapova was destijds te sterk voor de Servische, die het afgelopen jaar tot de laatste zestien schopte.

Haase en Sijsling loten gunstig op Australian Open

De huidige nummer één van Nederland, Robin Haase, is in de eerste ronde van het eerste Grand Slam toernooi van het jaar gekoppeld aan Donald Young. De Amerikaanse Young is de huidige nummer 96 van de wereld en kreeg in 2012 vooral bekendheid vanwege het feit dat hij maar liefst zestien wedstrijden op rij verloor.

Igor Sijsling begint zijn Australian Open met een op papier makkelijke wedstrijd. De Amsterdammer treft Thanasi Kokkinakis, de nummer 570 van de wereld. De pas 17-jarige Kokkinakis maakte vorig jaar zijn debuut op het allerhoogste niveau. Mocht Sijsling deze wedstrijd winnen, dan krijgt hij in de tweede ronde vermoedelijk te maken met topseed Rafael Nadal.

De derde Nederlander in het hoofdschema, Jesse Huta Galung, speelt in de eerste ronde tegen Jeremy Chardy, die vorig jaar de kwarfinales bereikte in Melbourne. De Nederlander en Fransman hebben drie keer eerder tegen elkaar gespeeld. De 28-jarige Huta Galung won alleen de eerste ontmoeting, op een Challenger-toernooi in 2007.

Wedden op Australian Open 2014

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014