Loting Davis Cup duel Nederland bekend

De Davis Cup trofeeThiemo de Bakker komt vrijdag samen met Robin Haase in actie in de Davis Cup wedstrijd tegen Zwitserland in Amsterdam. Captain Jan Siemerink was er woensdag nog niet uit wie hij naast kopman Robin Haase in het enkelspel zou laten spelen.

Hij hoefde uiteindelijk geen keuze te maken tussen Igor Sijsling of Thiemo De Bakker. Sijsling is namelijk niet fit. “Igor is hier nu ook niet, dus dat zegt genoeg”, aldus Siemerink. “Hij voelt zich niet goed. Hij heeft overgegeven. Als hij niet ziek was geweest, had hij de voorkeur gekregen. Maar het is nu dus anders gelopen. Maar Thiemo is er ook klaar voor.”

De Bakker opent de ontmoeting vrijdag op een speciaal aangelegde gravelbaan op het terrein van de Westergasfabriek tegen de Zwitserse grootheid Roger Federer. Haase neemt het daarna op tegen Stanislas Wawrinka.

Voor het dubbel van zaterdag koos Siemerink voor Haase en Jean-Julien Rojer. Maar hij kan deze samenstelling nog veranderen. De Zwitsers gaven Federer en Wawrinka op het voor het dubbel.

Federer ging uit van Sijsling

Federer is met maar een doel naar Amsterdam gekomen. De Zwitserse nummer één van de wereld wil met zijn land terug naar de wereldgroep van de Davis Cup. “Daarom ben ik hier”, zei hij bij de loting. “Ik wil met vrienden hier graag een mooie weekeinde beleven.”

Federer opent dus tegen De Bakker. “Ik had op een wedstrijd tegen Igor Sijsling gerekend. Maar ik begrijp dat hij zich niet lekker voelt. De Bakker is ook een goede speler. Hij heeft hoger op de ranglijst gestaan, maar ik weet dat hij een lastige tijd heeft gehad en nu weer op de weg terug is.”

Nederland – Zwitserland live te bekijken

Het Davis Cup duel tussen Nederland en Zwitserland is komend weekend live te volgen via de NOS en tennistv.nl. Morgen gaat de eerste dag om 11.00 uur van start met de Bakker – Federer.