Loting US Open 2013: Gunstige loting voor Haase, Sijsling en De Bakker

Sijsling APImagesZojuist heeft in New York de loting van de US Open 2013 plaatsgevonden. De Nederlandse heren kunnen terugkijken op een goede loting. Robin Haase en Igor Sijsling treffen een speler uit het kwalificatietoernooi, terwijl Thiemo de Bakker gaat spelen tegen Pablo Andujar.

Robin Haase (ATP-59) treft een qualifier in de eerste ronde van de US Open 2013. Dit biedt dus mooie kansen om eindelijk weer eens wat punten te halen op het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Vorig jaar strandde de Hagenaar al in de eerste ronde na een nederlaag tegen Feliciano Lopez.

Igor Sijsling (ATP-69), de huidige nummer twee van Nederland, speelt in de eerste ronde tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. De tegenstander van de Amsterdammer wordt dus dit weekend pas bekend.

Mocht ”Sijs” de tweede ronde halen, dan wacht mogelijk een ontmoeting met de Oostenrijker Jurgen Melzer. Deze partij kan gezien worden als een ”opwarmertje” voor de Davis Cup ontmoeting tussen Nederland en Oostenrijk in september.

Thiemo de Bakker (ATP-101) is de enige Nederlander in het heren enkelspel die al weet tegen wie hij gaat uitkomen. De 24-jarige tennisser is namelijk gekoppeld aan Pablo Andujar uit Spanje.

De Bakker en Andujar hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld, beide ontmoetingen vonden plaats op de ondergrond gravel. Zowel De Bakker als Andujar wist één wedstrijd te winnen.

Kiki Bertens (WTA-68) gaat het in de eerste ronde opnemen tegen de Chinese Jie Zheng, de nummer 55 van de WTA-ranking. Bij winst wacht de winnares van het duel tussen Venus Williams en Kirsten Flipkens.

Nederlanders in kwalificatietoernooi

Naast de hierboven genoemde namen zijn er nog twee speelsters die vanuit het kwalificatietoernooi door kunnen stromen naar het hoofdschema. Richel Hogenkamp en Angelique van der Meet spelen vanavond nog hun tweede kwalificatiewedstrijd in New York.

US Open 2013

Het vierde en laatste Grand Slam toernooi van het jaar wordt gehouden van 26 augustus 2013 tot en met 8 september 2013. Gedurende deze twee weken besteedt GrandSlamToernooi.nl veel aandacht aan dit grootschalige tennisevenement.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op US Open 2013