Loting US Open 2014: Robin Haase treft Andy Murray in eerste ronde

De 27-jarige Robin Haase zal niet blij zijn met de loting van het hoofdtoernooi van de US Open Tennis 2014, die zojuist is verricht. De nummer één van Nederland werd gekoppeld aan Andy Murray, de winnaar van 2012.

Haase en ‘Lazy English’ stonden drie jaar geleden ook tegenover elkaar op de US Open. Onze landgenoot begon destijds sterk aan de partij, maar kon een 2-0 voorsprong in sets niet vasthouden. Uiteindelijk ging Haase in vijf sets onderuit tegen Murray. De winnaar van dit eerste ronde duel gaat spelen tegen Radek Stepanek of een qualifier.

Sijsling ontmoet dertiger uit Dominicaanse Republiek

Voor Igor Sijsling is de loting wel goed uitgepakt, de Amsterdammer speelt in de openingsronde tegen de 33-jarige Victor Estrella Burgos. Voor de tennisser uit de Dominicaanse Republiek wordt het zijn debuut op het laatste ‘Slam’ toernooi van het jaar.

Mocht Sijsling de eerste ronde overleven, dan treft hij mogelijk Lukas Rosol. De als 29e geplaatste tennisser uit Tsjechië moet dan wel zien af te rekenen met een speler uit het kwalificatietoernooi.

Bertens tegen Bacsinszky in eerste ronde US Open 2014

Kiki Bertens, de enige Nederlandse dame in het hoofdtoernooi van de US Open, speelt in de eerste ronde tegen Timea Bacsinszky uit Zwitserland. Voor de 22-jarige speelster uit Wateringen, die vorig jaar al in de eerste ronde onderuit ging, wordt het haar derde deelname aan het toernooi in New York.

Bertens en Bacsinszky namen het nog nooit eerder tegen elkaar op. De 25-jarige nummer 78 van de wereld maakt volgende week voor de zesde keer in haar loopbaan haar opwachting op Flushing Meadows. Haar beste resultaat dateert uit 2008, toen schopte ze het tot de laatste 32 speelsters in New York.

US Open Tennis

Op maandag 25 augustus gaat in New York een nieuwe editie van de US Open van start. Het grootste hardcourttoernooi ter wereld duurt tot en met maandag 8 september. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.