Maria Sharapova en Serena Williams naar finale Roland Garros 2013

Maria Sharapova (WTA-2) plaatste zich vanmiddag als eerste voor de finale van Roland Garros. De 26-jarige titelverdediger was in drie sets te sterk voor Victoria Azarenka (WTA-3). Het werd 6-1 2-6 6-4 voor de Russin.

De eerste set ging binnen mum van tijd met 6-1 naar de huidige nummer twee van de wereld. Azarenka herstelde zich knap, door het tweede bedrijf met 2-6 te winnen. In de derde en beslissende set waren beide dames goed aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het ”Masha” die het laatste bedrijf met 6-4 binnenhaalde.

De wedstrijd tussen Sharapova en Azarenka werd ruim een half uur onderbroken door regen. Voor Sharapova, die op dat moment net de tweede set met 2-6 verloren had, kwam de onderbreking niet op een vervelend moment. “Ik maakte net een moeilijke fase door. Na het moment van rust realiseerde ik me wat mijn sterke punten in de eerste fase waren. Die heb ik in de derde set weer opgepakt”, aldus de winnares.

Williams gunt Errani slechts één game

Serena Williams (WTA-1) had in haar halve finale weinig moeite met de verliezend finalist van vorig jaar, Sara Errani (WTA-5). Na slechts 46 minuten stapte de Amerikaanse alweer van de baan: 6-0 6-1.

Ook de Italiaanse kon tegen de 31-jarige nummer één van de wereld geen vuist maken. De kleine Errani won in de gehele partij niet meer dan zestien punten.

Na afloop liet Williams, die voor het eerst sinds 2002 weer in de finale van Roland Garros staat, weten dat ze erop gebrand was om de klus te klaren. “Daarom was ik vanaf de eerste slag heel geconcentreerd. Dat heeft het door mij gewenste resultaat opgeleverd. Het leek gemakkelijk, maar ik ben hier heel blij mee.”

Programma vrijdag 7 juni

Op vrijdag 7 juni staan de halve finales in het heren enkelspel op het programma op Roland Garros 2013. Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur: Novak Djokovic – Rafael Nadal
15.30 uur: David Ferrer – Jo-Wilfried Tsonga

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013