Maria Sharapova – Genie Bouchard: Halve finale Roland Garros 2014

Maria Sharapova (WTA-8) en Genie Bouchard (WTA-16) spelen donderdag 5 juni de eerste halve finale op Roland Garros 2014. De twee toppers verschijnen om 15.00 uur op het Centre Court om hun partij af te werken.

Beide dames zijn bezig aan een erg sterk gravelseizoen. Sharapova won maar liefst zeventien van haar achttien gravelwedstrijden en schreef de graveltoernooien in Stuttgart en Madrid op haar naam. Daarnaast is het voor het vierde achtereenvolgende jaar dat ‘Masha’ in de halve finale staat op het French Open. De laatste twee wist ze in winst om te zetten, wat haar één Roland Garros-titel opleverde.

Bouchard wil via jeugdidool naar eerste Grand Slam finale

Bouchard is, na haar toernooizege in Nürnberg, inmiddels tien wedstrijden ongeslagen. De pas 20-jarige Canadese is dit jaar aan een sterke opmars bezig en stond ook in de halve finale op de Australian Open. In Melbourne lukte het haar niet om de finale te halen, ze verloor in straight sets van Na Li. Vandaag tijdens haar tweede kans zal ze alles geven om ditmaal wel als winnares van de baan te stappen.

”Als kind keek ik erg tegen Maria op en in herinner me nog goed dat ik naar haar Wimbledon finale keek”, vertelde Bouchard. ”Ik vond het zo geweldig wat zij presteerde, dat ik besloot dat ik dit ook wilde. Ik heb veel respect voor haar, maar ik ga er toch alles aan doen om mijn eerste Slam finale te halen. Ik sluit me op de baan volledig af en focus me op de wedstrijd. Ik hoop dat ik kan winnen.”

Sharapova favoriet voor derde finale Roland Garros

Ik denk dat Sharapova zich vanmiddag met een 2-1 overwinning in sets plaatst voor de grote finale in Parijs. De Russin verkeert in goede vorm en beschikt over veel meer ervaring dan Bouchard, wat erg belangrijk is in wedstrijden als deze. Bovendien wist ze ook de twee voorgaande confrontaties met ‘Genie’ te winnen.

Verdien geld dankzij Sharapova

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Maria Sharapova en Genie Bouchard, kunt u ook geld verdienen dankzij de Russin. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op tennis pagina.