Maria Sharapova treft Sloane Stephens op Roland Garros 2013

Maria Sharapova (1)De 26-jarige Maria Sharapova (WTA-2) staat maandag 3 juni tegenover Sloane Stephens (WTA-17) op Roland Garros 2013. Op het spel staat een kwartfinale op de Open Franse Tenniskampioenschappen. Beide dames betreden om 16.30 uur de baan om hun wedstrijd af te werken.

”Masha” ligt nog steeds op koers om haar titel in Parijs te verdedigen. Sharapova verloor op weg naar deze vierde ronde nog geen enkele set en verkeert in goede vorm. Toch is Stephens, de huidige nummer zeventien van de wereld, de eerste echte test. De 20-jarige Amerikaanse, vooral sterk op een snelle ondergrond, won op Roland Garros eerder van Knapp, King en Erakovic.

Bookmaker Unibet ook voor dit duel steevast achter Sharapova staan. Dit kan goed te maken hebben met de eerdere ontmoeting dit jaar. Op het gravel in Rome stond de Russische slechts twee games af aan Stephens.

Voorbeschouwing: Jelena Jankovic – Jamie Hampton

De laatste vierde ronde van het damestoernooi gaat tussen Jelena Jankovic (WTA-18) en Jamie Hampton (WTA-54). Deze wedstrijd gaat om 15.25 uur van start op het Franse gravel.

De Servische lijkt de weg richting de tennistop weer ingezet te hebben met haar gravelseizoen. Jankovic, die vorig jaar al in de tweede ronde verloor, won het graveltoernooi in Bogota en stond in de finale van het WTA-toernooi in Charleston. Voorafgaand aan Roland Garros behaalde ze ook nog de kwartfinale in Rome.

Hampton, een 23-jarige speelster uit Amerika, stond dit jaar in de halve finale van het hardcourttoernooi in Auckland en in de halve finale van het graveltoernooi in Brussel. Haar beste Roland Garros prestatie tot nu toe is een eerste ronde in 2012.

Ondanks het feit dat Hampton de voorgaande ontmoeting met Jankovic wist te winnen, is ze niet de favoriet in deze wedstrijd. Unibet gaat uit van een zege van de 28-jarige Servische.

Wedden op Roland Garros 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Roland Garros 2013