Marin Cilic – Tomas Berdych: ATP World Tour Finals live stream

ATP World Tour Finals 2014. Tomas Berdych (ATP-7) speelt zijn tweede groepswedstrijd op de ATP World Tour Finals tegen Marin Cilic (ATP-9) uit Kroatië. Deze wedstrijd begint woensdag 12 november om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Klik hier voor een livestream naar de wedstrijden op de ATP World Tour Finals in Londen.

‘Birdman’ kende een ongelukkige start op het officieuze WK Tennis. De 29-jarige Tsjech verloor met grote cijfers van Stanislas Wawrinka. ‘’Dit was met stipt mijn slechtste wedstrijd van het jaar’’, aldus Berdych. ‘’Ik baal er ontzettend van dat het net op dit toernooi moet gebeuren. Er zit niets anders op dan in de resterende twee wedstrijden alles te geven.’’

De 26-jarige Cilic ging tijdens zijn debuutwedstrijd met dezelfde cijfers onderuit tegen topseed Novak Djokovic. Voor dit tweede duel wordt Cilic wel als favoriet gezien, ondanks het feit dat hij met 5-4 achterstaat in onderlinge wedstrijden tegen Berdych. De laatste twee confrontaties wist Cilic wel te winnen, op Wimbledon en op de US Open.

Novak Djokovic – Stanislas Wawrinka

Novak Djokovic (ATP-1) neemt de avondpartij voor zijn rekening. De titelverdediger treft Stanislas Wawrinka, die als derde is geplaatst op dit toernooi. Deze partij start om 21.00 uur Nederlandse tijd.

‘Nole’ en Wawrinka waren beide zeer tevreden met hun eerste wedstrijd in de O2 Arena. Vooral de overwinning van de Zwitser was enigszins verrassend, aangezien hij sinds de US Open 2014 vrijwel geen officiële wedstrijd meer wist te winnen.

Maar liefst twintig keer eerder stond er een wedstrijd tussen Djokovic en Wawrinka op het programma. De huidige head-to-head stand is 17-3 in het voordeel van de 27-jarige Serviër. De laatste ontmoeting vond dit jaar plaats op de Australian Open, Wawrinka won deze partij met 9-7 in de vijfde set. Mocht ‘Wawa’ vandaag opnieuw aan het langste eind trekken, dan levert hij landgenoot Roger Federer een goede dienst met het ook op de nummer één positie.

Federer zo goed als zeker van halve finale WTF

Roger Federer ligt op koers voor een plaats in de halve finale van de Barclays ATP World Tour Finals. De 33-jarige Zwitser won gisteren zijn tweede partij in Groep B. Kei Nishikori was het slachtoffer: 6-3 6-2.

De tweede wedstrijd van de dag werd gewonnen voor Andy Murray. De Brit was met 2-0 in sets te sterk voor Milos Raonic en blijft door deze zege nog in de race voor een plaats in de halve finale. ‘Lazy English’ speelt zijn laatste groepswedstrijd donderdag 13 november tegen Roger Federer.