Marion Bartoli en Sabine Lisicki naar damesfinale Wimbledon 2013

Marion Bartoli (WTA-15) en Sabine Lisicki (WTA-24) hebben zich vandaag geplaatst voor de grote finale van Wimbledon 2013. Lisicki was in een spannende driesetter te sterk voor Agnieszka Radwanska (WTA-4). Bartoli had minder moeite om haar tweede Wimbledon finale te halen, ze stond slechts drie games af aan Kirsten Flipkens (WTA-20).

De Belgische Flipkens, die verrassend de laatste vier bereikte, had niets in te brengen tegen een ontketende Bartoli. De Française won het eerste bedrijf binnen 27 minuten met 6-1.

Ook in de tweede set was ”Flipper” kansloos. Bij een 3-0 achterstond vroeg ze nog een medical time-out aan, maar ook na de hervatting kon ze het tij niet keren. Uiteindelijk verloor ze deze set met 6-2.

Voor de uit Frankrijk afkomstige Bartoli wordt het zaterdag haar tweede Wimbledon finale. In 2007 stond ze ook al in de eindstrijd van Wimbledon. Toen verloor ze in twee sets van de Amerikaanse Venus Williams.

Lisicki wint thriller tegen Radwanska

Aansluitend aan de wedstrijd tussen Bartoli en Flipkens, begon de mooiste halve finale van de dag. Sabine Lisicki en Agnieszka Radwanska maakte er een waar spektakelstuk van.

De Duitse begon prima aan haar wedstrijd en won de eerste set met 6-4. In het tweede bedrijf waren de rollen omgedraaid en was Lisicki geen schim meer van de speelster die begon aan begon aan de partij. Radwanska won deze met 6-2.

Zodoende moest een derde set de beslissing brengen. Radwanska leek het geluk aan haar zijde de hebben en nam al snel een 3-0 voorsprong. De 24-jarige Lisicki maakte de achterstand al snel ongedaan en bij 8-7 serveerde ze de wedstrijd koelbloedig uit.

Lisicki liet na afloop van haar gewonnen wedstrijd het volgende weten. ”Ik heb vandaag met mijn hele hart gevochten. Die wedstrijd tegen Serena heeft me zo veel vertrouwen gegeven. Ik dacht: als het tegen haar kan, waarom nu dan niet?”

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het live kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013