Marion Bartoli trotse winnares van Wimbledon 2013

Marion Bartoli (WTA-15) heeft haar eerste Grand Slam overwinning te pakken. De uit Frankrijk afkomstige speelster was in de damesfinale van Wimbledon 2013 veel te sterk voor Sabine Lisicki (WTA-24): 6-1 6-4.

Na afloop van haar wedstrijd gaf Bartoli toe dat ze haar hele leven al droomt van de titel op Wimbledon. Tijdens de wedstrijd dacht ze terug aan haar eerdere eindstrijd op Wimbledon, welke ze in 2007 verloor van Venus Williams. ”Ik weet hoe het is om deze wedstrijd te verliezen. Ik heb er jaren voor geknokt om er weer te staan. Het is me gelukt en ik dank iedereen die me al die tijd is blijven steunen om dit te bereiken”

De Duitse Lisicki zei dat er niets viel af te dingen op de overwinning van haar opponent. ”Ik was te veel onder de indruk van de ambiance. Marion verdient alle lof dat zij er wel mee wist om te gaan. Zij was vandaag gewoon te goed voor mij. Het was mooi om een finale van een Grand Slam te spelen. Ik hoop dat ik nog eens de kans krijg wel een dergelijke wedstrijd te winnen.”

Bryan Brothers winnen opnieuw een Wimbledon titel

De Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan hebben vandaag het herendubbel toernooi van Wimbledon gewonnen. De als eerste geplaatste Bryan Brothers waren in de finale met 3-6 6-3 6-4 en 6-4 te sterk voor het koppel Ivan Dodig / Marcelo Melo.

Het is, na 2006 en 2011, de derde keer dat de Amerikanen Wimbledon op hun naam schrijven. Eerder dit jaar wonnen ze al het Australian Open en Roland Garros. Het succes had een historisch tintje, want de Bryan Brothers zijn de eerste in het moderne tennis die alle vier de ”Slams” gelijktijdig in hun bezit hebben.

Wimbledon finale heren enkelspel

Op zondag 7 juli staat in Londen de finale tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Andy Murray (ATP-2) op het programma. Deze spannende finale begint om 15.00 uur Nederlandse tijd. GrandSlamToernooi.nl gaat morgenochtend vooruitblikken op dit geweldige affiche.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws