Matwe Middelkoop niet de zevende Nederlander op Wimbledon 2013

Wimbledon 2012Matwe Middelkoop (ATP-262) is er niet in geslaagd om de derde en beslissende kwalificatieronde te bereiken op Wimbledon 2013. De 29-jarige Nederlander verloor kansloos van de Duitser Michael Berrer (ATP-151). Na ruim een uur tennis stapte Berrer met een 6-1 en 6-2 overwinning van de baan.

Voor Middelkoop blijft het halen van het hoofdtoernooi van een Grand Slam toernooi vooralsnog een droom. De nummer 262 van de wereld was er tijdens de US Open 2011 erg dicht bij. Hier verloor Middelkoop nipt in de derde ronde, anders had hij in het hoofdschema mogen spelen tegen de nummer één van de wereld, Novak Djokovic.

Ook Boy Westerhof is er niet in geslaagd om de sheet van Wimbledon te halen. Westerhof verloor gisteren al in de eerste kwalificatieronde van Jimmy Wang. Wang was met 6-1 en 6-4 te sterk voor onze landgenoot.

Vrijdag loting hoofdtoernooi Wimbledon

Aankomende vrijdag zal de loting plaatsvinden voor Wimbledon. Dit jaar zullen er zes Nederlandse deelnemers van start gaan in het enkelspel. Robin Haase, Igor Sijsling, Thiemo de Bakker bij de heren en Kiki Bertens, Arantxa Rus en Michaella Krajicek zijn de vrouwelijke deelnemers op het magische Wimbledon.

Vooral voor de 22-jarige Rus wordt Wimbledon een belangrijk toernooi. De linkshandige tennisster, die deze week in de eerste ronde verloor van Topshelf Open, heeft een derde ronde te verdedigen van vorig jaar. Een vroege uitschakeling heeft als gevolg dat de speelster uit Monster nog verder daalt op de WTA-ranglijst.

Wedden op Wimbledon 2013

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Bezoek de website van Unibet om hun wedaanbod te bekijken.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013