Mayer komt tekort tegen Bolelli

Florian Mayer (ATP-24) is gisteren verrassend onderuit gegaan tegen Simone Bolelli (ATP-111). De als tweede geplaatste Mayer, vorige week nog kwartfinalist in Hamburg, verloor met 6-2 7-6. Voor Bolelli was het pas zijn zesde ATP-zege in 2012.

Van Mayer werd vooraf verwacht dat hij weinig moeite zal hebben met de 26-jarige Italiaan. Het tegenovergestelde kwam echter uit. In de eerste set serveerde Bolelli erg sterk en behaalde vrijwel alle punten op zijn eigen service. Mayer serveerde daarentegen matig en wist slechts de helft van zijn punten op eigen service te pakken. Dit resulteerde in een 6-2 overwinning.

In het tweede bedrijf ging de strijdt gelijk op. Beide heren wisten elkaar één keer te breaken en de set mondde uit in een tiebreak. Hierin bleek Bolelli uiteindelijk de sterkste.

De Italiaan, momenteel de nummer 111 van de wereld, zal in de kwartfinale spelen tegen Martin Klizan. Het vijfde reekshoofd won in de tweede ronde in straight sets van een andere qualifier, Pavol Cervenak (ATP-204). Het werd 6-4 6-4.

Rosol verslaat qualifier Veic

Lukas Rosol (ATP-97) is de laatste weken aan een sterke opmars bezig. Na het verslaan van Rafael Nadal op Wimbledon 2012, bereikt de 27-jarige Tsjech in Kitzbühel de kwartfinale. In de tweede ronde was de hardhitter in drie sets te sterk voor qualifier Antonio Veic (ATP-137).

In een partij die bijna twee uur duurde, bleek Rosol de langste adem te hebben. De huidige nummer 97 van de wereld trok de wedstrijd met 6-3 5-7 6-3 naar zich toe. Ondanks een eerste servicepercentage van 41%, sloeg Rosol maarliefst acht aces.

Haase vandaag in actie door regen

Robin Haase (ATP-42) zal vandaag zijn tweede ronde wedstrijd spelen tegen Philipp Oswald (ATP-242). Gisteren gooide de regen roet in het eten, waardoor deze wedstrijd werd verschoven naar vandaag.

Mocht Haase aan het begin van de middag winnen van de Oostenrijkse qualifier, dan zal de titelverdediger nog later op de dag aantreden tegen Jurgen Zopp of Wayne Odesnik. Deze kwartfinale wedstrijd zal omstreeks 16.50 uur van start gaan op het centre court in Kitzbühel.