Mayer verslaat Haase met grote cijfers

De Duitser Florian Mayer (ATP-23) heeft op uiterst eenvoudige wijze de kwartfinale van het Bet-at-home Open toernooi bereikt. De als zevende geplaatste speler was met grote cijfers te sterk voor Robin Haast (ATP-42): 6-2 6-1. De tweede ronde partij in het Duitse Hamburg nam één uur in beslag.

De eerste break van de wedstrijd vond plaats in de derde game van de partij. Op dat moment had Haase al vier dubbele fouten in twee servicegames geslagen. In het resterende van de derde set, kon de nummer 42 van de wereld geen rebreak forceren. Een tweede break voor Mayer zorgde voor de 6-2 winst in de eerste set.

Ook het tweede bedrijf begon slecht voor Haase, hij werd namelijk al in de openingsgame gebroken. Bij een 4-0 achterstand kon hij de eer nog redden, maar opnieuw een break tegen op 5-1 koste hem de wedstrijd.

Mayer zal voor een plaats bij de laatste vier af moeten rekenen met wildcardspeler Tommy Haas (ATP-49). Zijn landgenoot was in drie sets te sterk voor de als tweede geplaatste Fransman, Gilles Simon (ATP-12). Na het verlies van de eerste set, wist de 34-jarige Haas de wedstrijd alsnog om te buigen. De tweede set won hij met 6-3 en de derde set trok de Duitser uiteindelijk met 6-4 naar zich toe.

Ramos en Cilic bereiken kwartfinale

Net als Mayer en Haas, hebben ook Albert Ramos (ATP-46) en Marin Cilic (ATP-15) zich weten te plaatsen voor de laatste acht spelers van het Bet-at-home Open toernooi. De Spanjaard en Kroaat waren te sterk voor Lukas Rosol (ATP-107) en Frederico Delbonis (ATP-140).

De 24-jarige Ramos had veel moeite om zich te ontdoen van de twee jaar oudere Rosol. De openingsset ging middels een tiebreak naar de Spanjaard. Het tweede bedrijf werd een prooi voor de Tsjech, die net iets effectiever was op de beslissende momenten. Ramos had echter de langste adem, waardoor de nummer 46 van de wereld de laatse set met 6-3 wist te winnen.

Cilic, vorige week nog winnaar van het ATP-toernooi in eigen land, won zijn tweede ronde partij overtuigend van qualifier Delbonis. De 23-jarige Kroaat was binnen anderhalf uur klaar met zijn partij. Cilic won met 6-3 en 6-2.