Melbourne Park ondergaat renovatie van 338 miljoen dollar

Melbourne Park ondergaat na afloop van de Australian Open 2015 een flinke renovatie. In deze renovatie wordt een bedrag van maar liefst 338 miljoen dollar geïnvesteerd.

Het is de tweede grote investering aan Melbourne Park, waar sinds 1988 de Open Australische Tenniskampioenschappen gehouden worden. Bij de eerste renovatie werd er 366 miljoen dollar geïnvesteerd in een dak op de Margareth Court Arena, nieuwe faciliteiten in het Nationale Tennis Centrum, de Edwin Flack Voetgangersbrug en Eastern Plaza.

‘Mooiste tenniscomplex van alle Slams’

De voornaamste renovatie vindt plaats aan de Rod Laver Arena, beter bekend als het hoofdstadion op Melbourne Park. Daarnaast komt er een showcourt dat plaats gaat bieden aan 5.000 tennisfans.

”Deze investering van 338 miljoen dollar is noodzakelijk om muziek-, culturele- en sportevenementen te kunnen blijven organiseren op Melbourne Park”, aldus Denis Napthine. ”Er is geen twijfel over mogelijk dat Melbourne Park het mooiste complex krijgt van alle Grand Slam toernooien en we zorgen ervoor dat Melbourne een van de grootste sportsteden ter wereld wordt.”

Australian Open 2015

De Open Australische Tenniskampioenschappen 2015 wordt gehouden van 19 januari tot en met 1 februari 2015. Gedurende deze twee weken gaan we bekijken of Stanislas Wawrinka zijn titel bij de heren met succes prolongeert. Na Li is de titelverdedigster van het vrouwentoernooi.