Miami Cup demonstreert met witte baan

Olympisch kampioen Andy Murray doet eind volgende maand in Miami mee, aan een demonstratietoernooi op een witte tennisbaan. Naast de huidige nummer drie van de wereld, zal ook Andy Roddick zijn opwachting maken op de Miami Cup.

De Amerikaan beëindigde zijn profcarrière onlangs, maar werkt nog wel een afscheidstoernee af. Zij zijn de trekpleisters van de eerste editie van de Miami Cup waarvoor ook Juan Carlos Ferrero, Nicolas Almagro, Alejandro Falla en John Isner een uitnodiging kregen.

Het nieuwe evenement is op Crandon Park, waar ook de Masters Series elk jaar neerstrijken. Voor de gelegenheid krijgt het center court een ander kleurtje, wit met rode lijnen in een blauwe omgeving. Normaal is het hardcourt daar paars en groen.

Eerder dit jaar werd er in Madrid ook al met een andere kleur geëxperimenteerd. Het blauwe gravel viel echter niet bij iedereen in de smaak. Topspelers als Novak Djokovic en Rafael Nadal waren niet positief en lieten weten niet terug te keren wanneer er opnieuw op de blauwe ondergrond gespeeld werd.

Hierop besloot de ATP het blauwe gravel te verbieden. “Hoewel ik erg in vernieuwing geloof, heb ik besloten dat de blauwe banen volgend jaar niet zijn toegestaan”, meldde ATP-voorzitter Brad Drewett. “De blauwe ondergrond kwam de zichtbaarheid op televisie ten goede, maar de kwaliteit ervan was onacceptabel voor zo’n toptoernooi.”

Of het experiment in Miami een succes wordt, zal moeten blijken. Het evenement vindt plaats, in het weekend van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december, op het Crandon Park Tennis Center. GrandSlamToernooi.nl houdt u op de hoogte.