Miami Open Tennis 2013: Sensatie Tommy Haas tegen David Ferrer

David Ferrer (3)Tommy Haas (ATP-18) staat vrijdag 29 maart in de halve finale van het Sony Open Tennis tegenover David Ferrer (ATP-5). De twee dertigers betreden om 20.00 uur Nederlandse tijd het centre court in Miami.

De 34-jarige Haas is bezig aan een van zijn beste toernooien van de afgelopen jaren. De Duitser, in de tweede ronde te sterk voor Igor Sijsling, wist dit ATP 1000-toernooi al te winnen van twee grote namen, namelijk Gilles Simon en Novak Djokovic. Opvallend is de uitslag tegen deze twee toppers. Simon werd met 6-1 6-3 terug naar huis gestuurd, Djokovic kreeg een 6-2 6-4 nederlaag om de oren.

Ferrer heeft op vrij eenvoudige wijze de halve finales in Miami bereikt. De 30-jarige Spanjaard kreeg een walk over van Tursunov en won in straight sets van Fognini en Nishikori. Alleen in de kwartfinale moest Ferrer aan het werk, toen hij tegen een 0-1 achterstand in sets aankeek. Ook deze wedstrijd werd gemakkelijk omgebogen en in de derde set met 6-0 beslist.

Haas en Ferrer hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. Beide ontmoetingen werden gewonnen door de kleine Spanjaard. In 2005 won Ferrer met 6-2 6-7 6-3 en in 2008 met 6-3 6-0. Ook voor deze derde ontmoeting is de nummer vijf van de wereld aangewezen als favoriet.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Richard Gasquet

De tweede halve finale van het herentoernooi gaat tussen Andy Murray (ATP-3) en Richard Gasquet (ATP-10). De twee rechtshandige tennissers beginnen om 00.00 uur Nederlandse tijd aan hun partij.

De 25-jarige Murray is nog twee overwinningen verwijderd van de tweede positie op de wereldranglijst. Wanneer de Brit dit Masters-toernooi op zijn naam weet te schrijven, dan zal hij de positie van Roger Federer overnemen. Voor de aankomende Grand Slam toernooien kan dit betekenen dat hij een aantal toppers ontloopt, vanwege zijn positie in het toernooischema.

Echter komt Murray een tegenstander tegen met veel zelfvertrouwen. Richard Gasquet, de huidige nummer tien van de wereld, verkeert in goede vorm en versloeg in de vorige ronde Tomas Berdych. Ook tegen Murray denkt de Fransman kans te maken. “Ik kan winnen van Andy. Hij is de nummer drie van de wereld en de  favoriet, maar ik ken zijn spel. Ik weet hoe hij speelt”, waarschuwde Gasquet zijn opponent.

Murray, die als favoriet aan deze wedstrijd gaat beginnen, heeft in het verleden zeven keer eerder tegen Gasquet gespeeld. Hiervan wist hij er vier in zijn voordeel te beslissen.

Kijk Sony Open Tennis live

De twee halve finales van het ATP 1000-toernooi in Miami worden live uitgezonden door Unibet TV.