Middelkoop naar tweede kwalificatieronde US Open 2012

Afgelopen nacht is het kwalificatietoernooi van de US Open Tennis 2012 van start gegaan. Op de eerste kwalificatiedag kwamen er gelijk vijf Nederlanders in actie. De enige Nederlander die de tweede ronde wist te bereiken, was Matwé Middelkoop (ATP-276). De 29-jarige Middelkoop was in zijn partij, enigszins verrassend, in drie sets te sterk voor Jan Hajek (ATP-162): 7-6 3-6 6-4.

Middelkoop, die in 2011 het hoofdtoernooi net misliep, zal in de tweede ronde uit gaan komen tegen Grega Zemlja. Deze wedstrijd zal morgen gespeeld worden in New York.

Voor Thomas Schoorel (ATP-245) zit het kwalificatietoernooi voor de US Open er alweer op. De 23-jarige Amsterdammer, die knokte voor zijn tweede Grand Slam deelname, moest in de eerste ronde zijn meerdere erkennen in de Duitser Michael Berrer (ATP-119): 3-6 en 1-6. Ook Boy Westerhof (ATP-203) slaagde er niet in een ronde verder te komen. De tennisser uit Meppel ging nipt onderuit tegen Nicolas Devilder (ATP-198).

Ook de Nederlandse dames hadden weinig succes in hun kwalificatietoernooi. Zowel Bibiane Schoofs (WTA-157) als Richel Hogenkamp (WTA-203) strande in de eerste horde. Schoofs ging verrassend onderuit tegen Olivia Rogowska (WTA-276) en Hogenkamp verloor in drie sets van Aleksandra Krunic (WTA-174).

Zodoende zullen alleen Arantxa Rus, Michaella Krajicek en Kiki Bertens van de partij zijn in het hoofdschema. Dit is voor Nederlandse begrippen al een mooi aantal deelnemende dames. Bij de heren is Robin Haase tot nu toe de enige deelnemer in het hoofdtoernooi.

Voorbeschouwing: Thiemo de Bakker – Daniel Brands

Thiemo de Bakker (ATP-188) zal in zijn eerste kwalificatieronde staan tegenover de Duitser Daniel Brands (ATP-122). Deze wedstrijd zal op woensdag 22 augustus gespeeld gaan worden.

Niet lang geleden stonden beide heren nog in de top 100, echter zijn zowel de Bakker als Brands ver afgezakt en worden niet meer rechtstreeks toegelaten in de Grand Slam toernooien.

Voorschouwing: Igor Sijsling – Maximo Gonzalez

Igor Sijsling (ATP-77), die tijdens de kwalificaties als eerste geplaatst is, speelt op woensdag 22 augustus tegen Maximo Gonzalez (ATP-170) uit Argentinië.

Gezien zijn positie op de wereldranglijst, is Sijsling het eigenlijk verplicht om zijn wedstrijd te winnen. Het zal voor de Amsterdammer, die nog nooit deelnam aan het hoofdtoernooi in New York, een mooie bekroning zijn op een goed tennisjaar wanneer hij zich weet te plaatsen voor de US Open 2012.

Voorbeschouwing: Jesse Huta Galung – Daniel Kosakowski

Op papier heeft de 27-jarige Huta Galung (ATP-256) de beste loting. Hij zal namelijk woensdag 22 augustus aantreden tegen Daniel Kosakowki (ATP-373).

Huta Galung en Kosakowski hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld, het zal dus de eerste onderlinge ontmoeting worden.