Monte Carlo Tennis 2013: Djokovic, Murray en Nadal spelen in 3e ronde

Rafael NadalNovak Djokovic (ATP-1), Andy Murray (ATP-2) en Rafael Nadal (ATP-5) gaan op donderdag 18 april hun opwachting maken op de Monte Carlo Masters 2013. Op het spel staat een plek in de kwartfinale van èèn van de mooiste Masters-toernooien van het jaar. De wedstrijden worden live uitgezonden door Unibet TV.

Voorbeschouwing: Rafael Nadal – Philipp Kohlschreiber

‘”Rafa” is net als woensdag de eerste topper die in actie komt. De 26-jarige Spanjaard is gekoppeld aan Philipp Kohlschreiber (ATP-21) uit Duitsland. De wedstrijd tussen Nadal en Kohlschreiber begint om 12.00 uur.

Nadal en Kohlschreiber hebben in het verleden tien keer eerder tegen elkaar gespeeld. In negen wedstrijd was het Nadal die als winnaar van de baan stapte. Alleen de laatste ontmoeting werd gewonnen door Kohlschreiber, dit was in de kwartfinale van het grastoernooi in Halle.

Bij vier onderlinge wedstrijden werd er gespeeld op gravel. Slechts èèn keer wist de 29-jarige Duitser een set te winnen, tijdens een Future-wedstrijd in 2002. De Koning van het gravel was toen pas 16 jaar.

Het is geen verrassing dat Nadal, ondanks zijn nederlaag van vorig jaar, gezien wordt als de ultieme favoriet. De Spanjaard is alweer tien wedstrijden ongeslagen op het gemalen baksteen.

Voorbeschouwing: Andy Murray – Stanislas Wawrinka

Andy Murray, de huidige nummer twee van de ATP-ranglijst, staat vandaag in de derde ronde van het ATP 1000-toernooi in Monte Carlo. De Brit gaan aantreden tegen Stanislas Wawrinka (ATP-17).

Wedstijden tussen Murray en Wawrinka leveren altijd veel spanning op. In zeven van de twaalf ontmoetingen moest er een beslissende set aan te pas komen. Hierin had Murray zes keer de langste adem.

De laatste overwinning van Wawrinka dateert uit 2010, toen hij in de derde ronde van de US Open Tennis in vier sets te sterk was voor de 25-jarige Murray.

Andy Murray is door de bookmakers aangewezen als favoriet voor de overwinning. De Brit verkeert de laatste weken in uitstekende vorm.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Juan Monaco

Topseed Novak Djokovic sluit de dag in Monaco af met een wedstrijd tegen gravelbijter Juan Monaco (ATP-20). De wedstrijd wordt gespeeld op de hoofdbaan van de Monte Carlo Rolex Masters.

Djokovic had gisteren veel moeite in zijn tweede ronde partij. De Serviër verloor de openingsset tegen Youzhny, maar leek in het vervolg beter in zijn spel te komen. Met 6-1 en 6-4 trok hij de wedstrijd naar zich toe.

De Argentijn Monaco had in de vorige ronde ook drie sets nodig. De nummer twintig van de wereld moest aantreden tegen Gulbis. De Let werd met 6-0 3-6 6-3 aan de kant gezet.

Ondanks zijn enkel problemen is ”Nole” de favoriet in zijn wedstrijd tegen Monaco. Ook zijn zes voorgaande ontmoetingen met de Argentijn leverde een overwinning op.