Murray begint met overwinning in Londen

Andy Murray  (ATP-3) heeft zijn eerste partij op de ATP World Tour Finals gewonnen. Thomas Berdych (ATP-6) opende verrassend sterk tegen de Olympisch kampioen, maar Murray herpakte zich op tijd: 3-6 6-3 6-4.

Murray kwam stroef uit de startblokken in de O2 Arena in Londen. De Schot, die dit jaar zijn eerste Grand Slam toernooi wist te winnen, werd al vroeg gebroken door een sterk serverende Berdych. De mopperende Murray was even terug, maar na het verlies van de eerste set toonde hij de nodige veerkracht.

Berdych kon hetzelfde niveau niet vasthouden in de tweede set en Murray trok de stand met dezelfde cijfers gelijk. De Schot plaatste in het beslissende bedrijf al vroeg een beslissende break, die Berdych niet meer te boven zou komen.

Het is overigens nog niet verloren voor Berdych. In de poulefase kan hij zich nog herstellen in zijn partijen tegen Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tsonga. Murray heeft daarentegen zijn eerste twee punten binnen.

Djokovic maakt geen fout tegen Tsonga

De Servische tennisser Novak Djokovic (ATP-1) heeft zijn eerste overwinning binnen op de ATP World Tour Finals. De nummer één van de wereld rekende maandag in zijn openingspartij af met de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP-8), de verliezend finalist van vorig jaar: 7-6 6-3.

Omdat de eerste set geen enkele break op leverde, moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin was Djokovic sterker dan zijn Franse opponent. In de tweede set brak de Serviër wel door de service van Tsonga heen en dat leverde hem zijn eerste winstpartij in de O2 Arena van Londen op.

Djokovic zal met deze overwinning in straights sets de nummer één in poule A zijn. Tsonga zal de rode lantaarndrager zijn, aangezien Berdych wel een set wist te pakken bij zijn nederlaag.

Uitslagen dubbelwedstrijden

M Mirny / D Nestor – R Lindstedt / H Tecau 4-6 7-6 12-10
M Granollers / M Lopez – B Bryan / M Bryan 7-5 5-7 11-9