Murray bereikt finale Australian Open 2013

Andy Murray (ATP-3) heeft zich geplaatst voor de finale van het Australian Open tennistoernooi. De 25-jarige Brit was in een mooie halve finale, in vijf sets te sterk voor Roger Federer (ATP-2). Na vier uur tennis stond er een 6-4 6-7 6-3 6-7 6-2 uitslag op het scorebord.

Murray schoot in de volgepakte Rod Laver Arena goed uit de startblokken. De nummer drie van de wereld kreeg in de eerste set, mede door zijn uitstekende opslag, geen enkel breakpoint tegen. Federer had die luxe niet, zijn tweede servicegame ging verloren en dit koste de Zwitser uiteindelijk de set.

Federer herstelde zich in de tweede set, waarin Murray opnieuw geen breakpoints hoefde weg te werken. Dat was echter ook het geval bij de Zwitser, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Federer trok daarin aan het langste eind.

Murray verslapte niet en wist middels één break de derde set binnen te slepen. In het vierde bedrijf brak Federer al vroeg door de opslag van de Schot, maar die schade wist Murray weer te repareren. Na een nieuwe break kon de winnaar van de US Open 2012 voor de zege serveren, maar hij wist de klus niet te klaren. Federer deelde vervolgens een dreun uit door opnieuw de tiebreak in zijn voordeel te beslissen. Maar Murray bleek, in tegenstelling tot een aantal jaar geleden, mentaal niet gebroken en besliste de laatste set met 6-2 in zijn voordeel.

Zondag wacht Novak Djokovic (ATP-1) in de finale. Deze wedstrijd zal om 9.30 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Voorbeschouwing: Azarenka – Li

Op zaterdag 26 januari staat om 9.30 uur de finale van het dames enkelspel op het programma. De als eerste geplaatste Victoria Azarenka (WTA-1) zal hierin aantreden tegen de Chinese Na Li (WTA-6).

Azarenka en Li hebben in het verleden vijf keer eerder tegen elkaar gespeeld op hardcourt. Hierin in de stand 3-2 in het voordeel van Li. Echter lijkt Azarenka ditmaal de grootste kans te hebben op de overwinning.

Voorbeschouwing: Haase / Sijsling – Bryan / Bryan

De Nederlanders Robin Haase en Igor Sijsling staan morgen voor hun belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Vanaf 11.30 uur gaan de 25-jarige tennissers namelijk strijden om de dubbeltitel van de Australian Open 2013.

Haase en Sijsling gaan het zwaar krijgen in de finale, ze spelen namelijk tegen de Bryan Brothers uit de Verenigde Staten. Om kans te maken op de overwinning moeten ze de kleine kansjes die er gaan komen direct pakken.