Murray en Berdych openen ATP World Tour Finals

Morgen, maandag 5 november, gaat in Londen het eindejaarstoernooi van de ATP van start. Andy Murray (ATP-3) en Tomas Berdych (ATP-6) zullen de ATP World Tour Finals openen met een onderling duel. Deze wedstrijd zal om 14.45 uur Nederlandse tijd van start gaan. Om 20.45 uur is het de beurt aan Novak Djokovic (ATP-1) die het opneemt tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7).

Voorbeschouwing: Andy Murray – Tomas Berdych

Het openingsduel van de ATP World Tour Finals 2012 zal gaan tussen Andy Murray en Tomas Berdych. De wedstrijd tussen de Schot en Tsjech zal om 14.45 uur beginnen.

Het is te hopen dat Murray scherper aan het eindejaarstoernooi begint, dan aan het Masterstoernooi van afgelopen week. In Parijs verloor de 25-jarige Murray al in de derde ronde van de latere finalist Jerzy Janowicz. Ondanks een matchpoint in de tweede set, kon de Olympisch kampioen de overwinning niet binnenslepen.

Scherpte zal Murray vooral nodig hebben tegen Berdych. In onderline ontmoetingen is de tussenstand namelijk 4-3 in het voordeel van de Tsjechische nummer zes van de wereld. Morgen kunnen we zien of Berdych hier een vijfde overwinning aan toe kan voegen.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Jo-Wilfried Tsonga

De Serviër Novak Djokovic en Fransman Jo-Wilfried Tsonga verzorgen de avondpartij in de O2 Arena in Londen. Beide heren zullen om 20.45 uur op het toneel verschijnen.

Djokovic en Tsonga hebben in het verleden al dertien keer eerder tegen elkaar gespeeld. De huidige nummer één van de wereld wist er hier acht van te winnen.

Vier van de acht overwinningen op Tsonga boekte ”Djoko” in 2012. In alle gevallen stond de 25-jarige Serviër geen één set af aan de twee jaar oudere Fransman.

Afgaande op de resultaten van Djokovic in 2012, zal de Serviër waarschijnlijk weinig hinder ondervinden van hardhitter Tsonga.

Nederlander Rojer loot zwaar op WK

Jean-Julien Rojer heeft, samen met dubbelpartner Aisam-Ul-Haq Qureshi pittig geloot voor de ATP World Tour Finals. Onder andere de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan zullen dienen als tegenstanders.

Rojer en Qureshi komen uit in groep A en treffen ook Leander Paes/Radek Stepanek en de Spanjaarden Marcel Granollers/Marc Lopez. Alle koppels zijn beter geplaatst dan het Nederlands/Pakistaanse duo.