Murray en Djokovic topfavorieten ATP World Tour Finals 2016

ATP World Tour Finals. Aanstaande zondag 13 november gaat in de O2 Arena in Londen het laatste grote toernooi van het seizoen van start. De acht best presterende spelers van dit seizoen gaan onderling uitmaken wie de beste speler van het tennisjaar 2016 is.

Groep John McEnroe

In Groep A, beter bekend als Groep John McEnroe, staat onder meer topseed Andy Murray ingedeeld. Naast de kersverse nummer één van de wereld is dit ook de groep van Stan Wawrinka, Marin Cilic en Kei Nishikori. Op voorhand lijken Murray en ‘Stanimal’ de twee favorieten voor het bereiken van de halve finale. Echter hebben Cilic en Nishikori al meerdere keren laten zien dat ze het de absolute wereldtop moeilijk kunnen maken.

Groep Ivan Lendl

Novak Djokovic is de meest bekende speler uit de tweede groep, Groep Ivan Lendl. De 29-jarige Serviër zal dit toernooi nog één keer alles moeten geven om zijn nummer één positie terug te krijgen. Djokovic is natuurlijk nog wel afhankelijk van het resultaat van concurrent Murray. Als de Brit het toernooi weet te winnen, dan sluit hij voor de eerste keer in zijn loopbaan het jaar af als nummer één van de wereld.

De tweede wereldtopper uit deze groep is Milos Raonic, die bij een goed resultaat nog kans maakt op een nummer drie klassering. Verder bestaat Groep Ivan Lendl nog uit de debutanten Gael Monfils en Domic Thiem. Zij mogen dankzij hun goede prestaties voor het eerst hun opwachting maken op het eindejaarstoernooi van de ATP-Tour. Het is echter de vraag of de 30-jarige Fransman en zeven jaar jongere Oostenrijker in staat zijn om Djokovic en/of Raonic achter hun te laten in deze groep.

Programma ATP World Tour Finals

Zondag 13 november
13.00 uur: Bob Bryan / Mike Bryan – Ivan Dodig / Marcelo Melo
15.00 uur: Novak Djokovic – Dominic Thiem
19.00 uur: Jamie Murray / Bruno Soares – Treat Huey / Max Mirnyi
21.00 uur: Milos Raonic – Gael Monfils

Wedden op ATP World Tour Finals 2016

Djokovic @1.12 zal zich naar verwachting niet al teveel hoeven inspannen om de openingswedstrijd van de World Tour Finals te winnen. Wij denken dat hij met 2-0 in sets @1.46 te sterk gaat zijn voor Thiem @6.50. In de tweede partij van de dag zullen de verschillen minimaal zijn, dus het is lastig om een keuze te maken tussen Raonic @1.90 en @Monfils @1.90.

Bookmaker 888sport heft Murray @2.20 aangewezen als topfavoriet voor de eindzege van de World Tour Finals. De nieuwe nummer één van de wereld zal de meeste tegenstander krijgen van Djokovic @2.50, die er alles aan zal willen doen om qua punten in te lopen op zijn concurrent. Outsiders voor de titel in Londen zijn Wawrinka @10.00 en voormalig US Open-winnaar Cilic @21.00.