Murray in halve finale tegen Raonic

 Andy Murray (ATP-3) is door naar de halve finale in Tokio. De winnaar van de US Open moest hiervoor wel een set afstaan tegen Stanislas Wawrinka (ATP-16), maar herstelde zich op tijd van die tegenslag. In de halve finale treft hij de Canadees Milos Raonic (ATP-15).

Murrat leek na het eerste bedrijf op weg naar een simpele zege op het trainingsmaatje van Roger Federer, maar Wawrinka sloeg fraai terug in de tweede set. De opleving van de Zwitser duurde echter niet lang genoeg om Murray zenuwachtig te maken. In de derde set was het weer Murray die de dienst uitmaakte: 6-2 3-6 6-2.

Raonic had ook drie sets nodig tegen Janko Tipsarevic (ATP-9), maar deze duurden wel wat langer. Twee keer liep het uit op een tiebreak, maar de bebrilde Serviër had niet genoeg vuurkracht in huis om de jonge Canadees te weerhouden van een finaleplaats: 7-6 2-6 6-7.

Publiekslieveling Nishikori in tweede halve finale

Kei Nishikori (ATP-17) doet uitstekende zaken voor eigen publiek tijdens het Rakuten Japan Open in Tokio. De Japanner won in de kwartfinale van Tomas Berdych (ATP-6) en treft nu Marcos Baghdatis (ATP-46).

Nishikori was overtuigend tegen Berdych en versloeg de Tsjech met 7-6 en 6-4. Baghdatis had minder moeite met Dmitry Tursunov (ATP-117). De populaire Cyprioot won met 6-2 en 6-4.

Gezien de voorgaande resultaten tegen Baghdatis, zal Nishikori weinig kans hebben op het behalen van de finale in eigen land. De Japanner verloor namelijk de drie eerdere ontmoetingen tegen de 27-jarige Baghdatis. Nishikori wist in deze wedstrijden niet één set te winnen.

Halve finales ATP-toernooi Tokio

Op zaterdag 6 oktober 2012 worden de halve finales van het Rakuten Japan Open Toernooi in Tokio gespeeld. Hieronder kunt u de aanvangstijden van beide wedstrijden aflezen.

05.00 uur: Andy Murray – Milos Raonic
06.20 uur: Marcos Baghdatis – Kei Nishikori