Murray naar kwartfinale ATP-toernooi Tokio

Met groot vertoon van macht is Andy Murray (ATP-3) doorgedrongen tot de kwartfinale in Tokio. De Slowaak Lukas Lacko (ATP-65) bleek in Japan een hapklare brok voor de nummer één van de plaatsingslijst. Murray verloor slechts drie games en was in 57 minuten klaar.

Murray speelt in Tokio zijn eerste toernooi sinds zijn zege op de US Open. In de eerste ronde tegen Ivo Karlovic ging het nog wat moeizaam met de Brit, maar tegen Lacko was hij uitstekend op dreef. Hij klopte de nummer 65 van de wereld met 6-1 en 6-2.

In de kwartfinale zal Murray aantreden tegen Stanislas Wawrinka (ATP-16). De Zwitser wist in een lange partij, die meer dan tweeënhalf uur duurde, af te rekenen met Jeremy Chardy (ATP-31). Wawrinka won de wedstrijd uiteindelijk met 7-6 6-7 en 7-5. Opvallend waren het aantal aces dat de nummer zestien van de wereld sloeg: 19 stuks.

Tipsarevic wint met moeite van Simon

De als derde geplaatste Janko Tipsarevic (ATP-9) heeft na een moeizaam begin de tweede ronde in Tokio bereikt. ”Tipsy” verloor bij het ATP-toernooi in Japan de eerste set met 6-4 van de Fransman Gilles Simon (ATP-18). Vervolgens stelde de Serviër orde op zaken en won de tweede en derde set met 6-3 en 6-1.

Toch is het niet vanzelfsprekend dat Tipsarevic weet te winnen van Simon. In de vorige zes ontmoetingen was de 27-jarige Fransman vijf maal te sterk voor de één jaar oudere Tipsarevic.

Wedstrijden donderdag 4 oktober 2012

Morgen worden er weer de nodige wedstrijden gespeeld op de Rakuten Open Japan Tennis Championships. Het betreft in alle gevallen een tweede ronde partij. Hieronder kunt u het programma bekijken, bijgevoegd zijn de Nederlandse aanvangstijden.

4.00 uur: Tipsarevic – Chiudinelli
5.20 uur: Troicki – Raonic
5.20 uur: Falla – Berdych
6.40 uur: Baghdatis – Monaco
8.00 uur: Nishikori – Robredo
9.20 uur: Ito – Tursunov