Murray tegen Federer voor plek in finale Rolex Masters

Andy Murray (ATP-3) zal voor een plaats in de finale van het ATP-Masters toernooi af moeten rekenen met topseed Roger Federer (ATP-1). De wedstrijd tussen de twee grootheden zal om 14.00 uur beginnen.

Murray had in het begin van zijn kwartfinale enige moeite om op gang te komen. Hij verloor de openingsset tegen de ervaren Radek Stepanek. In het vervolg van de wedstrijd kwam de Brit beter in zijn spel en trok hij de daaropvolgende sets gemakkelijk naar zich toe.

Topseed Federer bereikte, zoals we van de Zwitser gewend zijn, de laatste via middels een solide overwinning. De 31-jarige Federer versloeg zijn opponent Marin Cilic met 6-3 en 6-4. Het betekende zijn vierde overwinning in vier wedstrijden op de Kroaat.

Murray en Federer gaan vandaag op voor hun achttiende (!) onderlinge wedstrijd. Opvallend is dat Murray de meeste wedstrijden, negen stuks, wist te winnen van de beste tennisser aller tijden.

De laatste wedstrijd vond plaats tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen. In de finale van het Olympisch tennistoernooi veegde Murray de vloer aan met Federer: 6-2 6-1 6-4.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Tomas Berdych

De tweede halve finale zal gaan tussen Novak Djokovic (ATP-2) en Tomas Berdych (ATP-7). De wedstrijd tussen de 25-jarige Serviër en twee jaar oudere Tsjech zal om 10.30 uur Nederlandse tijd van start gaan, op het centre court in Shanghai.

Aangezien beide heren al bijna tien jaar meedraaien in de wereldtop, hebben ze al vele wedstrijden tegen elkaar afgewerkt. Tien stuks om precies te zijn. Hiervan wist Berdych er slechts één te winnen, tijdens de halve finale van Wimbledon 2010. Deze overwinning betekende voor Berdych tevens het bereiken van zijn eerste Grand Slam finale.

Wanneer er gekeken wordt naar de resultaten op hardcourt dit jaar, dan kan vooral Djokovic indrukwekkende cijfers overhandigen. De voormalig nummer één van de wereld boekte maarliefst 43 overwinning en leed 4 keer een nederlaag. Berdych stapte 25 keer als winnaar van de baan en verloor 11 keer een wedstrijd op de snelle ondergrond.