Publiekslieveling Murray houdt hoop op Wimbledon titel

Andy Murray (ATP-4) heeft de hoop op een langverwachte Britse eindzege op Wimbledon in leven gehouden. De Schot bereikte woensdag de halve finales door op een volgepakt centre court af te rekenen met David Ferrer (ATP-5): 6-7 (5) 7-6 (6) 6-4 en 7-6 (4).

Het is voor het vierde jaar op rij dat Murray in de halve finales van Wimbledon zit. Daarmee evenaarde de Britse publiekslieveling de prestatie van Tim Henman, die zich eveneens als lokale favoriet viermaal bij de laatste vier schaarde. Toch heeft Murray nog een hoger doel: Hij wil dolgraag de legendarische Fred Perry opvolgen, die in 1936 als laatste Britse tennisser erin slaagde het prestigieuze grastoernooi te winnen.

Om de laatste stap richting de finale te zetten, zal Murray af moeten rekenen met Jo-Wilfried Tsonga (ATP-6). De Fransman, als vijfde geplaatst, versloeg de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-30). Hij deed dat in vier sets: 7-6 4-6 7-6 en 6-2.

Tweede halve finale wordt een echte kraker

De andere halve finale zal gaan tussen Roger Federer (ATP-3) en Novak Djokovic (ATP-1). Federer won kinderlijk eenvoudig van de Rus Mikhail Youzhny (ATP-33) en Djokovic versloeg de Duitser Florian Mayer (ATP-29).

Onder het toeziend oog van de Britse prins William en zijn vrouw Kate kende Federer totaal geen mededogen met Youzhny, de nummer 26 van de plaatsingslijst. Met de alleszeggende cijfers van 6-1 6-2 en 6-2 stapte de nummer drie van de wereld na één uur en 32 minuten als winnaar van de baan.

Net als Federer, heeft ook Djokovic zonder al te veel moeite de laatste vier op Wimbledon bereikt. De nummer één van de wereld zette in drie sets de Duitser Florian Mayer opzij. Het werd 6-4 6-1 en 6-1 voor ”Djoko”.

Met de halve finale wedstrijd tussen Federer en Djokovic, heeft Wimbledon een echte kraker op het programma. Naast een plek in de finale, staat ook de eerste plaats op de wereldranglijst op het spel. Wanneer Federer namelijk de finale weet te halen, dan zal de Zwitser de nieuwe nummer één van de wereld worden. Bij een overwinning van Djokovic, blijft de Serviër zelf op de troon van de ATP-ranglijst.