Murray wint ‘Sports Personality of the Year’-prijs in Groot-Brittannië

Andy Murray heeft in Groot-Brittannië de prestigieuze ‘Sports Personality of the Year’-prijs ontvangen. De Schot, die dit jaar Wimbledon op zijn naam schreef, won het van rugbyer Leigh Halfpenny.  Vorig jaar ging de prijs naar Bradley Wiggins, die dat seizoen de Tour de France won.

Dit jaar won opnieuw een Brit de Tour, maar een landgenoot als winnaar op Wimbledon, woog toch wat zwaarder. Tourwinnaar Chris Froome moest het dan ook doen met een zesde plaats. Murray was niet aanwezig in Leeds om zijn prijs in ontvangst te nemen. Hij kreeg de prijs in Florida uitgereikt door Martina Navratilova.

De 26-jarige Murray hoopt begin januari volledig fit aan de start van de Australian Open 2014 te kunnen beginnen. Echter reist ‘Lazy English’ alleen af naar Melbourne als hij denkt de titel te kunnen winnen. ”Het zou enorm teleurstellend zijn als ik de Australian Open moet missen, want dat is een Grand Slam-toernooi. Dat soort toernooien wil iedere tennisser spelen. Maar als je terugkomt van een blessure, zoals ik nu, ga je niet naar Melbourne om alleen even een wedstrijdje te spelen. Ik speel dat toernooi alleen als ik fit genoeg ben om te kunnen winnen”, aldus Murray vorige maand tegenover ESPN.

De Vroome schiet top 250 binnen op WTA-ranglijst

De 17-jarige Indy de Vroome heeft opnieuw een flinke sprong gemaakt op de wereldranglijst, het Nederlandse talent stijgt naar een 232e positie. De Vroome, twee weken geleden nog de nummer 273 van de wereld, heeft haar nieuwe positie te danken aan twee finaleplaatsen op $25.000 toernooien in Mexico.

Ook bij de heren heeft iemand goede zaken gedaan. De 28-jarige Boy Westerhof is 28 plaatsen gestegen en is de nieuwe nummer 237 van de ATP-ranglijst. De Drent heeft zijn stijging te danken aan het winnen van een Future-toernooi in Thailand.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws