Na Li wint via Dominika Cibulkova haar eerste Australian Open titel

Na twee verloren Australian Open finales is het nu eindelijk raak voor Na Li. De 31-jarige tennisster pakt haar eerste Australian Open titel na een straight sets overwinning op Dominika Cibulkova, als twintigste geplaatst op het ‘Happy Slam’. Na ruim anderhalf uur tennis stapte Li met een 7-6 en 6-0 overwinning van de baan.

In een finale met veel onnodige fouten van beide kanten was het Li die gelijk het initiatief toonde. De Chinese wist in de openingsgame al een break te forceren en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Cibulkova gaf zich in haar eerste ‘Slam’ finale niet gewonnen en knokte zich terug naar 5-5. Beide dames konden hun daaropvolgende servicegame niet behouden, waardoor een tiebreak voor de beslissing moest zorgen in de openingsset. Li bleek hierin te beschikken over stalen zenuwen en won de ‘breaker’ met 7-3.

In het tweede bedrijf was het opnieuw Li die als eerste wist te breaken en nu gaf de 31-jarige Chinese de voorsprong niet meer uit handen. Ze liep uit naar 5-0, waarna ze de wedstrijd op haar tweede wedstrijd punt besliste na een forehand-misser van de Slowaakse.

Li en Cibulkova klimmen op wereldranglijst

Opvallend is dat Li op weg naar haar tweede Grand Slam titel geen enkele speelster uit de top 20 heeft moeten verslaan. Met haar eindzege stijgt de Chinese naar de derde plaats op de wereldranglijst, op slechts elf punten van nummer twee Victoria Azarenka. Daarnaast mag ze ook een cheque van ruim 1,9 miljoen euro in ontvangst nemen.

Cibulkova mag op haar beurt 968.500 euro in ontvangst nemen. Omdat de Slowaakse in 2013 niet verder kwam dan de tweede ronde, maakt ze een flinke sprong op de WTA-ranglijst. Ze is vanaf maandag terug te vinden op plaats 13.

Win officiële Australian Open 2014 Goodies!

Altijd al in het bezit willen komen van een officiële spelers handdoek of een officieel programmaboek van de Australian Open? Doe dan tussen woensdag 22 januari en zondag 26 januari mee aan onze GrandSlamToernooi.nl Competition! Lees voordat je meedoet eerst even de spelregels goed door in het artikel op onze website!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Australian Open 2014