Nadal en Djokovic in halve finale Indian Wells

Rafael NadalOp zaterdag 16 maart 2013 worden in Indian Wells de halve finales van de BNP Paribas Masters 2013 gespeeld. De eerste halve finale gaat tussen Tomas Berdych (ATP-6) en Rafael Nadal (ATP-5), de tweede tussen Novak Djokovic (ATP-1) en Juan Martin Del Potro (ATP-7). Vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd verschijnen Berdych en Nadal op de baan voor de eerste wedstrijd van de dag.

Tomas Berdych, die in de eerste ronde een bye had, bereikte de halve finale via een straight set overwinning op Kevin Anderson. Eerder wist de Tsjech al te winnen van Zverev, Mayer en Gasquet. In deze vier wedstrijden hoefde de nummer zes van de wereld nog geen één set af te staan.

”Rafa” had in de kwartfinale aan twee sets genoeg om zich te ontdoen van Roger Federer. In ”de klassieker” binnen het herentennis was Nadal met 6-2 en 6-4 te sterk voor Federer, die een zwakke indruk maakte. In de derde ronde had Nadal ook al een goede test. De Spanjaard moest namelijk spelen tegen dé sensatie van de laatste maanden Ernests Gulbis.

Nadal favoriet tegen Berdych

Nadal en Berdych hebben al zestien keer eerder tegen elkaar gespeeld. In dertien van deze wedstrijden stapte de 26-jarige Spanjaard als winnaar van de baan.

De laatste overwinning van Berdych dateert uit 2006, tijdens het Mastertoernooi in Madrid. In de kwartfinale van dat toernooi won Berdych met 6-3 7-6 van de toen 20-jarige Nadal.

De volgende twaalf wedstrijden tussen Nadal en Berdych gingen allen naar de Spaanse gravelbijter.

Voorbeschouwing: Novak Djokovic – Juan Martin Del Potro

Na afloop van de wedstrijd Nadal-Berdych gaat de tweede halve finale van start. Novak Djokovic en Juan Martin Del Potro nemen het hierin tegen elkaar op. Rond 21.20 uur wordt de eerste bal geslagen.

Djokovic is in 2013 nog ongeslagen in officiele wedstrijden. Zowel het Australian Open 2013 toernooi, als het ATP-toernooi in Dubai werden gewonnen. De teller staat momenteel op zestien wedstrijden zonder nederlaag.

Ook Del Potro wist al een toernooi op zijn naam te schrijven, namelijk het ABN AMRO World Tennis Tournamen in Rotterdam. Dit ATP 500-toernooi sloot hij zonder setverlies af.

Djokovic is de laatste vier wedstrijden ongeslagen tegen de lange Argentijn. Mede hierdoor wordt de Serviër gezien als de grootste kanshebber op de overwinning.