Nadal en Djokovic naar finale Roland Garros 2012

Rafael Nadal (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-1) zullen op zondag 10 juni 2012 de finale van Roland Garros 2012 gaan spelen. Nadal speelde, zoals in het gehele toernooi, geweldig en verpletterde zijn landgenoot David Ferrer (ATP-6). Het werd 6-2 6-2 en 6-1 voor de onlangs 26 jaar geworden Spanjaard.

Ferrer begon sterk aan de partij en kwam soepel door zijn eerste twee servicegames heen. Maar nadat hij op een 2-1 voorsprong twee breakkansen niet wist te benutten, had de ervaren Spanjaard niks meer in te brengen. Nadal heerste en had geen kind meer aan zijn landgenoot. Zodoende kan Nadal zich gaan opmaken, voor zijn zevende finale op het gemalen baksteen in Parijs.

Hierin zal Nadal gaan uitkomen tegen de nummer één van de wereld, Novak Djokovic. De Servier wist, opvallend makkelijk, te winnen van Roger Federer (ATP-3). Dit had vooral te maken met het groot aantal onnodige fouten dat de Zwitser produceerde: 46 stuks. In ongeveer twee uur besliste Djokovic de partij: 6-4 7-5 6-3.

Vooruitblik: Sara Errani – Maria Sharapova

Op zaterdag 9 juni 2012 gaan de Italiaanse Sara Errani (WTA-23) en Russische Maria Sharapova (WTA-2) onderling uitmaken, wie de winnares wordt van Roland Garros 2012. De wedstrijd zal om 15.00 uur van start gaan op het Centre Court in Parijs en is live te volgen via Unibet TV.

Errani, die in de halve finale Stosur versloeg, kan gezien worden als de grootste verrassing van het toernooi. De kleine Italiaanse kwam in de voorgaande vier jaren, nooit verder dan de tweede ronde. Wel is ze bezig aan een sterk jaar, aangezien ze op de Australian Open ook al de kwartfinale bereikte.

De 25-jarige Sharapova, die op maandag de nieuwe nummer één van de wereld is, is geen onbekend gezicht in de wereldtop. Sharapova staat morgen in haar tweede Grand Slam finale van 2012. Eerder dit jaar tijdens de finale in Melbourne, ging de finale verloren. Ze zal er dus alles aan doen om dit keer wel te winnen.

Unibet geeft Sharapova de grootste kans op de overwinning. Op de Russin staat een quote van 1.26. Errani is de underdog in deze finale, gezien haar notering van 3.90.
Wedden op Tennis met Unibet