Nadal en Murray beginnen voorbereiding Australian Open in Doha

Rafael Nadal en Andy Murray, die nog herstellende is van een rugoperatie, beginnen hun nieuwe tennisseizoen in Doha. Naast Nadal en Murray reizen ook top 10-spelers David Ferrer, Tomas Berdych en titelverdediger Richard Gasquet af naar het Qatar. Het Qatar ExxonMobil Open toernooi staat van maandag 30 december tot en met zondag 5 januari op het programma.

Toernooidirecteur Karim Alami is erg verheugd met de deelname van de vele topspelers. ”We zijn vereerd dat we ook dit jaar weer kunnen rekenen op veel spelers uit de top 10. Het toernooi in Doha is het eerste toernooi van het nieuwe seizoen, waardoor de spelers weer uitkijken om te spelen na hun vakantieperiode.”

”Het beloofd een mooi toernooi te worden dit jaar”, aldus Alami. ”Nadal begint als de nummer één van de wereld, Murray probeert het record van Roger Federer te evenaren en Gasquet wil niets liever dan zijn titel prolongeren. Daarnaast is Ferrer een geboren winnaar en mogen we Berdych voor het eerst verwelkomen op ons toernooi.”

Federer, Haase en Sijsling starten in Brisbane

Roger Federer, Robin Haase en Igor Sijsling beginnen hun voorbereiding op de Australian Open 2014 in Brisbane. Federer maakt voor het eerst sinds 2000 weer deel uit van het deelnemersveld op het Australische toernooi. Haase en Sijsling maken hun debuut in Brisbane, afgelopen jaar maakte het tweetal hun opwachting op het ATP-toernooi in Chennai.

Op het Indiase toernooi is Federer’s landgenoot Stanislas Wawrinka komend jaar de hoogst geplaatste speler. Het wordt voor ‘Stan the Man’ de zesde keer dat hij speelt op het Aircel Chennai Open toernooi. Andere spelers die hun deelname hebben toegezegd zijn Mikhail Youzhny, Fabio Fognini en titelverdediger Janko Tipsarevic.

Wedden op tennis

Voor tennisliefhebbers maakt wedden op tennis het kijken van de wedstrijden een stuk spannender. Je hebt op deze manier immers zelf ook iets te winnen of verliezen. Maak gratis een account aan op de website van Unibet en ontvang € 50,- bonus!

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste (Nederlandse) tennisnieuws