Rafael Nadal en Serena Williams winnen het graveltoernooi in Madrid

Serena Wlliams (3)Rafael Nadal (ATP-5) en Serena Williams (WTA-1) zijn de grote winnaars van het Mutua Madrid Open toernooi. Beide waren in hun finale oppermachtig en gaven hun tegenstanders geen schijn van kans.

”Rafa” was in zijn finale veel te sterk voor de verrassing van het toernooi, Stanislas Wawrinka (ATP-15). Binnen zeventig minuten stond er een 6-2 6-4 eindstand op het scorebord. Sinds zijn terugkeer op de ATP-tour won de Spanjaard al vijf toernooien en lijkt in grootste vorm in aanloop naar Roland Garros 2013.

Bij de dames heeft de Amerikaanse Williams haar titel in Madrid met succes verdedigd. Williams won in de finale in duidelijke cijfers van Maria Sharapova (WTA-2): 6-1 6-4.

In de openingsset had de huidige nummer 2 van de wereld niks in te brengen. Dit was wel in het begin van het tweede bedrijf, toen Sharapova een 2-0 voorsprong nam. Deze voorsprong liet ze echter door de vingers glippen, waarna Williams de wedstrijd solide uitspeelde.

Met het winnen van dit toernooi, behoudt de Amerikaanse ook haar eerste plaats op de wereldranglijst. Daarnaast is het de vijftigste keer dat de jongste van de ”Williams-sisters” een WTA-toernooi op haar naam weet te schrijven.

Internazionali BNL d’Italia 2013

In aanloop naar Roland Garros, het grootste graveltoernooi dat op 26 mei van start gaat in Parijs, staat in Rome het Internazionali BNL d’Italia op het programma. Alle grote toptennissers en toptennissters gaan op dit toernooi hun kunsten vertonen.

Kiki Bertens is de enigste Nederlander die haar opwachting gaat maken op het grote graveltoernooi in Rome. De 21-jarige speelster heeft in de openingsronde geloot tegen Francesca Schiavone uit Italië. Beide dames speelde nog nooit eerder tegen elkaar.