Nadal in kwartfinale Acapulco tegen Mayer

Rafael NadalRafael Nadal (ATP-5) werkt op vrijdagnacht 4.00 uur Nederlandse tijd zijn kwartfinale wedstrijd af van het ATP-toernooi in Acapulco. Tegenstander van de 26-jarige Spanjaard is de Argentijn Leonardo Mayer (ATP-77). De partij zal gespeeld worden op de hoofdbaan in de Mexicaanse stad.

Nadal, die door zijn knieblessure is afgezakt naar de vijfde plaats op de wereldranglijst, heeft in zijn carrière één keer eerder gespeeld tegen Mayer. Deze ontmoeting vond in 2012 plaats, in de tweede ronde van het Masterstoernooi van Indian Wells. ”Rafa” was destijd met grote cijfers te sterk voor de 25-jarige tennisser.

Ook voor deze ontmoeting lijkt Nadal de topfavoriet. De Spanjaard heeft van de tien wedstrijden die hij die dit jaar op gravel speelde, er negen gewonnen. Zijn enige nederlaag leed Nadal tegen Zeballos, in de finale van het ATP-toernooi in Vina del Mar. Het toernooi dat hij hierna afwerkte, in Sao Paulo, werd een prooi voor de gravelspecialist.

Na het toernooi in Acapulco last Nadal weer een rustperiode in. De Spanjaard liet deze week weten de hardcourttoernooien in Indian Wells en Miami over te slaan. Na zeven maanden blessureleed vind ”Rafa” het niet verstandig om direct op hardcourt uit te komen. Het ultieme doel voor Nadal is Roland Garros 2013, het toernooi dat hij al zeven keer op zijn naam schreef.

Voorbeschouwing: David Ferrer – Paolo Lorenzi

De eerste kwartfinale die op het ATP-toernooi in Acapulco wordt gespeeld gaat tussen David Ferrer (ATP-4) en Paolo Lorenzi (ATP-57) uit Italië. Beide heren verschijnen om 23.00 uur Nederlandse tijd op het Mexicaanse gravel.

Dat Ferrer in de kwartfinale staat is geen verrassing. De kleine Spanjaard is al zeven wedstrijden ongeslagen en won onlangs het graveltoernooi van Buenos Aires. Deze week was de nummer vier van de wereld al te sterk voor Veic en Odesnik.

Lorenzi kan daarentegen gezien worden als een van opvallendste spelers bij de laatste acht. De ervaren Italiaan versloeg tot twee maal toe een hoger geplaatste speler, Paire en Andujar. Desondanks zal Ferrer de grootste kans maken op een overwinning.