Nadal wint Roland Garros voor zevende keer!

Rafael Nadal (ATP-2) heeft zich op dag twee van de finale op Roland Garros, verzekerd van zijn zevende titel op het gravel van Parijs. Dat is een absoluut record. Nadal zegevierde op maandag, nadat de finale tegen Novak Djokovic op zondag in de vierde set was afgebroken, met 6-4, 6-2, 3-6 en 7-5.

Nadal kwam vandaag superscherp uit de startblokken. Djokovic begon het tweede deel van de finale met een break voorsprong, maar de nummer één van de wereld moest meteen zijn service inleveren. De Serviër had ook een record voor ogen, bij winst van Roland Garros zou hij het Djoko Slam voltooien. De huidige nummer één zou dan zijn vierde grandslamtitel op rij winnen.

Beide spelers hielden hun service na de rebreak van Nadal, maar op een stand van 5-4 begon het weer flink te regenen op Roland Garros. Beide tennissers wilden naar binnen, maar nadat het zonnetje weer enigszins te voorschijn kwam werd besloten toch verder te spelen. Nadal had gisteren steen en been geklaagd dat hij de derde set, die hij verloor, had moeten spelen in de regen. Volgens de Spanjaard kwamen zijn spinballen niet meer door op het natte gravel.

In het zonnetje werd duidelijk dat Nadal voor de bui binnen wilde zijn. Veel hoefde de Spanjaard niet te doen op het eerste matchpoint, want Djokovic sloeg een dubbele fout. Nadal wierp zich huilend op het gravel na het laatste punt. Vervolgens klom hij de tribunes op, richting zijn spelersbox.

Tijdens de uitreiking van zijn trofee sprak Nadal de volgende woorden: “Novak, het was weer een fantastische finale. Dat er nog maar veel mogen volgen”, keek de Spanjaard alvast vooruit naar de toekomst.

Voorbereiding Wimbledon 2012

Over twee weken staat het volgende Grand Slam toernooi alweer op het programma. In Londen gaat dan Wimbledon Tennis 2012 van start. In aanloop naar dit toernooi, staat Nadal deze week ingeschreven bij het ATP toernooi in Halle. Djokovic zal vermoedelijk geen toernooi meer afwerken, als voorbereiding op Wimbledon.
Wedden op Tennis met Unibet