Nederland actief op EK Padel in Estepona

Norberto Nesi, bondscoach van het Nederlands Padelteam, heeft zijn selectie van het Nederlands Padelteam bekend gemaakt na twee zware selectietrainingen. Zeven van de elf selectie spelers gaan in Estepona, Spanje, Nederland vertegenwoordigen op het EK Padel

De Nederlandse selectie

In januari 2013 vonden twee selectietrainingen plaats, waarin veel spelers zich probeerden de plaatsen voor het Nederlands Padelteam. Plus minus twaalf padelspelers deden hun uiterste best, om een van de drie felbegeerde plaatsen te bemachtigen.

Uiteindelijk bestaat de Nederlandse selectie van bondscoach Nesi bestaat uit de volgende namen: Coen Beltman, Berend Boers, Marcel Bogaart, Peter Bruijsten, Erwin Hilgerdenaar, Bart Mees, Joost Snellink, Jan van den Bergh, Erik Jonkman, Greg Cheng en Joost Raamsdonk.

Echter zullen niet alle elf spelers afreizen naar Spanje. Voor de definitieve selectie zijn van den Bergh, Jonkman, Cheng en Raamsdonk afgevallen.

De sport Padel

Padel is een sport die in Nederland nog in de kinderschoenen staat, en haar oorsprong vind in Zuid-Amerika. Inmiddels is dit virus duidelijk overgewaaid naar (Zuid) Europa. In Spanje is deze sport inmiddels populairder dan tennis en uitgegroeid tot tweede sport achter voetbal. Padel is een combinatie tussen tennis en squash wat op ieder niveau te beoefenen is. Het wordt altijd gespeeld in een twee tegen twee dubbelspel.

De telling van de score is exact gelijk als in tennis het geval is, het leuke van padel is echter dat het erg moeilijk is een punt te scoren, en zo dus de rally’s erg lang duren.

Voor meer informatie over padel kunt u terecht op de website van de Nederlandse Padelbond.

EK Padel exclusief bij GrandSlamToernooi.nl

Het Nederlands team zal op woensdag 6 februari vertrekken naar Spanje. Vanaf dat moment kunt u elke dag terecht voor een verslag van de dag op onze site.