Davis Cup play-offs: Nederland speelt in Ziggo Dome tegen Kroatië

Het Nederlands Davis Cup-team speelt van vrijdag 12 september tot en met zondag 14 september haar beslissende play-off wedstrijd tegen Kroatië. Op het spel staat een plaats in de Davis Cup Wereldgroep. De wedstrijden worden afgewerkt in het Ziggo Dome te Amsterdam. In het complex, dat plaat biedt aan 3.500 tot 9.000 toeschouwers wordt een indoor-gravelbaan aangelegd.

Captain Jan Siemerink liet weten erg blij te zijn met de gekozen locatie. “Het is fantastisch om dit belangrijke duel in Amsterdam te mogen spelen”, aldus Siemerink. ”De Ziggo Dome is een echte toplocatie die plaats biedt aan ontzettend veel toeschouwers, dus ik roep alle Oranjefans op om ons te steunen tegen Kroatië. We hebben goede Davis Cup-ervaringen in Amsterdam en kijken dan ook met veel plezier uit naar deze wedstrijd. We denken op gravel de grootste kans te hebben om de sterke Kroaten te verslaan.”

Ook Wethouder Sport van Amsterdam Eric van der Burg is blij met het Ziggo Dome als locatie: “Weer een mooi topsportevenement in Amsterdam. Ik ben ontzettend blij dat de Davis Cup hier in de Ziggo Dome wordt gehouden, een prachtige locatie. Met zo’n geweldig evenement kunnen we ook iets teruggeven aan de sport zelf en aan alle fans die tennis een warm hart toedragen. De Davis Cup zal een geweldige uitwerking hebben op de breedtesport en de sportstimulering, en daarmee op talentontwikkeling van de jeugd in Amsterdam.”

Nederland – Kroatië

De play-off wedstrijd tussen Nederland en Kroatië ,om een plek in de Wereldgroep, wordt gespeeld op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september. De winnaar is zeker van een plek in de Wereldgroep. De verliezer speelt volgend jaar in de Europees/Afrikaanse zone groep I.

Bron: KNLTB