Nederland stunt in dubbelspel

De Davis Cup trofeeNederland heeft de laatste strohalm gegrepen tegen Zwitserland in de Davis Cup. Jean Julien Rojer en Robin Haase hielpen Oranje aan het eerste punt, door zaterdag knap het dubbelspel te winnen van Roger Federer en Stanislas Wawrinka: 6-4 6-2 5-7 6-3. Door de dubbelzege bracht Nederland de achterstand terug tot 1-2.

De eerste twee sets hadden Federer en Wawrinka verrassend weinig in te brengen. Vooral Wawrinka liet alles behave zijn beste tennis zien. Door een geniale actie van Federer wonnen de Zwitsers nog wel de derde set. In de vierde set was Oranje weer de baas in het Westerpark. Dankzij een gemiste volley van Federer trok de Nederlandse ploeg de dubbel eruit.

Haase en Rojer waren natuurlijk erg tevreden met het vertoonde tennis. “Dit is fantastisch”, vond Haase. “We speelden ontzettend goed en hebben verdiend gewonnen, met een heel hoog niveau.” Rojer complimenteerde zijn partner vanwege zijn geweldige optreden in het Westerpark. “Robin speelde heel goed. We gingen met veel vertrouwen de baan en met de gedachte dat we wilden winnen.”

Davis Cup dag 3

De eerste single wedstrijd op zondag 16 september zal om 11.45 uur van start gaan. Hierin staan Robin Haase en Roger Federer tegenover elkaar. Bij winst van Federer is het duel tussen Nederland en Zwitserland beslist, aangezien de Zwitsers een 1-2 voorsprong hebben. Of het vijfde duel, tussen Thiemo de Bakker en Stanislas Wawrinka, dan gespeeld gaat worden is nog niet bekend.

Wanneer Haase weet te stunten tegen de nummer één van de wereld, gaat het duel tussen de Bakker en Wawrinka de beslissing brengen. Laten we hopen op dit scenario.

Beide wedstrijden zijn vanaf 11.45 uur live te volgen via de NOS, of via tennistv.nl.