Nederland vijfde op EK Padel 2013!

Nederland EngelandDe tweede dag van het EK Padel 2013 was een bijzondere dag voor het Nederlands padel. De dag begon om 8.30 met een ontbijt om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen malaga van 10.00 uur.
Vol goede moed ging het Nederlands team op weg naar de locatie. Spanjaarden er werd misschien gevreest dat deze iets te goed waren, echter wij waren veel verbeterd dus kom maar op met die Spanjaarden!
Anderhalf uur later en vele illusies armer werd Nederland kansloos gelaten door Malaga. Het waren stuk voor stuk betere spelers die moeiteloos in de top van de 2e klasse mee zouden kunnen. Sommige speelden zelfs 1e klasse niveau! Het gemiddelde Nederlands team zit tussen lage 2e en hoge 3e klasse in.
Na deze nederlaag werd terug gegaan richting het appartement om een goede pasta te eten, en ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Engeland B later op de middag. De nieuwe doelstelling was een vijfde plaats geworden. Hiervoor diende gewonnnen te worden van Engeland B en Ierland.
Om 15.30 uur stond de confrontatie met het tweede team van de Engelsen op het programma. Deze werd met 3-0 gewonnen en dat betekende de eerste interlandwinst van Nederland ooit! Duidelijke standen als 6-1 6-2, 6-0 6-1 en 6-1 6-0 zette de nederlanders engeland aan de kant. Nederland verloor vorig jaar nog 2-1 van nagenoeg hetzelfde team!
Dit historische feit is savonds gevierd met een lekker diner aan de haven in Estepona!

Ierland geeft walk over

Direct na de winst op Engeland werd de euforische stemming licht gedrukt door het nieuws dat Ierland wegens omstandigheden een walk over moest geven. Hierdoor was de vijfde plaats zeker, al hadden we graag tegen de Ieren gespeeld.
Zondagochtend staat nu een vervangende wedstrijd tegen zes regionale 2e klasse spelers op het programma, zodat Nederland toch nog aan het eigen spel kan werken.
Kortom een succesvolle dag met een behaalde doelstelling vijfde plaats. En het historisch feit van de eerste winstpartij ooit!