Nederlanders in actie op Unicef Open 2012

Na de 6-2 6-4 overwinning van Igor Sijsling (ATP-112) vandaag tegen Jarkko Nieminen (ATP-45), gaan morgen Robin Haase (ATP-40), Arantxa Rus (WTA-71) en Kiki Bertens (WTA-85) voor het eerst in actie komen in Rosmalen. Zij zullen aantreden tegen Mata Pavic (ATP-638), Pauline Parmentier (WTA-78) en Nadia Petrova (WTA-23).

Voorbeschouwing: Robin Haase – Mata Pavic

De nummer één van Nederland heeft op papier de makkelijkste tegenstander, vergeleken met de rest. Haase zal namelijk aantreden tegen wildcard-speler Pavic uit Kroatie. De wedstrijd zal om 12.30 uur van start gaan op het Centre Court in Rosmalen.

De pas 18-jarige Pavic heeft pas één officiele ATP-wedstrijd gespeeld, dit tegenover 156 ATP-wedstrijden van de zeven jaar oudere Haase. Op basis van wedstrijdervaring zal de Nederlander weinig moeite moeten hebben met het Kroatische talent. Hier tegenover staat dat Pavic niet voor niks een wildcard heeft gekregen van toernooidirecteur Hunze.

Haase, op dit moment de nummer veertig van de wereld, heeft deze week 20 ATP-punten te verdedigen. Vorig jaar behaalde hij namelijk een tweede ronde op het enige grastoernooi in Nederland.

Voorbeschouwing: Arantxa Rus – Pauline Parmentier

De beste Nederlandse vrouw op dit moment, Rus, zal aantreden tegen de 26-jarige Parmentier uit Frankrijk. De eerste ronde partij tussen de twee dames zal rond 16.30 uur beginnen op de hoofdbaan van het Unicef Open 2012.

Rus en Parmentier hebben voorheen één keer eerder tegen elkaar gespeeld. Drie jaar geleden, tijdens het toernooi in Poitiers, won de Francaise met 6-4 6-4 van de 21-jarige speelster uit Monster. Laten we hopen dat ”onze” Rus dit keer revanche kan nemen op de vijf jaar oudere speelster uit Frankrijk.

Voorbeschouwing: Kiki Bertens – Nadia Petrova

Bertens, de revelatie van het huidige damestennis in Nederland, heeft op papier de moeilijkste loting van alle Nederlanders. De 20-jarige nummer 85 van de wereld zal namelijk aantreden tegen Petrova. Deze eerste ronde partij zal om 11.00 uur starten op baan 1.

De tien jaar oudere Russische won gedurende haar carriere al tien WTA-titels en heeft bijna achthonderd WTA-wedstrijden in de benen. Het zal dus een lastige klus worden voor Bertens, om de tweede ronde te bereiken.

Wedden op Tennis met Unibet