Nederlanders klaar in Luxemburg

Arantxa Rus (WTA-69) heeft de eerste ronde in Luxemburg niet overleefd. De Nederlandse verloor in drie sets van Daniela Hantuchova (WTA-38), nadat ze in eerste instantie goed op weg leek: 6-3 4-6 1-6.

Rus werd gelijk aan het begin van de partij gebroken, maar zette dat vlot recht, om zo de eerste set naar zich toe te trekken. Hantuchova kopieerde dat kunstje in het tweede bedrijf, dat Rus uit handen gaf middels een dubbele fout bij een stand van 4-5.

De derde set was zonder enige twijfel voor Hantuchova, ondanks dat Rus in de openingsgame een break wist te forceren. Na de 1-0 voorsprong, waren de overige games voor de Slowaakse.

Bertens verliest in straight sets van Keothavong

Kiki Bertens (WTA-60) heeft, net als Arantxa Rus, de openingsronde op het toernooi van Luxemburg niet overleefd. Anne Keothavong (WTA-83) was de best geplaatste Nederlandse op alle fronten de baas: 6-2 6-2.

De Nederlandse hoop lag in de handen van Bertens, na het verliest van Arantxa Rus eerder op de middag. Direct na haar partij kwam de 20-jarige Bertens de baan op, maar echt nauwkeurig kon haar spel niet genoemd worden. Meerdere onnodige fouten gaven Keothavong de kans om haar te breken, waarna Bertens zich niet meer kon herpakken.

Keothavong staat in de tweede ronde tegenover ”top seed” Roberta Vinci.

Bertens en Rus ook ten onder in dubbelspel

Kiki Bertens en Arantxa Rus kunnen Luxemburg definitief verlaten. De Nederlandse dames vonden woensdag ook in het dubbelspel hun Waterloo. Ze verloren in de kwartfinale in twee sets van de als tweede ingeschaalde Roemenen Irina Begu en Monica Niculescu. Het werd 4-6 3-6.

Volgende week staat voor zowel Bertens als Rus het challengertoernooi in het Duitse Ismaning op het programma. Wellicht dat beide dames op een lager niveau beter kunnen presteren en het tennisjaar alsnog goed af kunnen sluiten.