Nederlanders klaar op Australian Open 2013

De Nederlandse inbreng in het enkelspel op de Australian Open is na twee dagen gereduceerd tot nul. Nadat op maandag Arantxa Rus en Kiki Bertens eruit vlogen, konden op dinsdag Robin Haase (ATP-53) en Igor Sijsling (ATP-65) hun biezen pakken.

Voor Haase kwam dat niet echt als een verrassing. Hij stond immers tegenover Andy Murray, de nummer drie van de wereld. Murray is op jacht naar zijn tweede Grand Slam-zege en liet weinig heel van de Nederlander: 6-3 6-1 6-3. Het duel werd in net iets minder dan honderd minuten afgewerkt.

“Ik had er meer van gehoopt, maar heel verrassend was dit nu ook weer niet”, aldus Haase. “Ik heb dit jaar nog niet veel gespeeld en ook niet veel gewonnen. Murray staat er veel beter voor, want hij won al een toernooi en is nu eenmaal een absolute topper op dit moment.”

“Die twee keer dat ik zijn service brak, moest hij tegen de zon in serveren. En aan die kant verloor ik ook het vaakst mijn service. Bij de opgooi kijk je dat recht in de zon en dus moet je de bal een beetje naar links of naar rechts gooien. Dat is lastig.”

Sijsling in vier sets ten onder

Igor Sijsling kon meer tegenstand bieden aan zijn opponent, in de vorm van Denis Istomin (ATP-50). Hij won de eerste set van de Oezbeek, die vervolgens echter het initiatief in handen nam en het niet meer weggaf: 4-6 6-3 6-4 6-2.

Nederlanders in februari weer op de baan

Vanaf 4 februari zijn Haase en Sijsling weer actief op het hoogste niveau. Dan spelen beide Nederlanders het ATP-250 toernooi van Zagreb. De daaropvolgende week staat het grootste tennistoernooi van Nederland, het ABN AMRO World Tennis Tournament, op het programma in Rotterdam.