Nederlanders niet sterk op Australian Open 2012

Arantxa Rus (3)In het begin van 2012 vond in Melbourne de Australian Open Tennis 2012 plaats. In totaal mochten vier Nederlanders hun opwachting maken op de eerste ”Slam” van het jaar. Dit waren Robin Haase, Jesse Huta Galung, Arantxa Rus en Michaella Krajicek. Slechts één hiervan overleefde de openingsronde.

Heren

De twee Nederlandse heren, Robin Haase en Jesse Huta Galung, sneuvelden beide in de eerste ronde. Haase verloor in staight sets van de als vijftiende geplaatste Andy Roddick en Jesse Huta Galung, die het hoofdtoernooi bereikte via de kwalificaties, was niet sterk genoeg tegen Carlos Berlocq.

De kopman van het Nederlandse tennis had het niet getroffen met zijn loting. Tegen hardhitter Roddick kwam Haase er niet aan te pas en verloor kansloos met 3-6 4-6 1-6.

Huta Galung kon zijn succesvolle kwalificatie niet belonen met een tweede ronde. De Nederlander die momenteel afgezakt is naar een 222e positie op de ATP-ranglijst, ging met 6-2 3-6 6-7 3-6 ten onder.

Dames

De uit Monster afkomstige Arantxa Rus verloor in de eerste ronde verrassend van de lager geklasseerde Lesya Tsurenko: 6-7 1-6. Hierdoor wist ze haar prestatie uit 2011 niet te evenaren, een tweede ronde.

”Misa” Krajicek opende haar Australian Open met een 6-0 7-6 overwinning op de Spaanse Lourdes Dominguez Lino. In de tweede ronde mocht de Nederlandse aantreden tegen Ana Ivanovic. De als eenentwintigste geplaatste Servische bleek echter te sterk: 2-6 3-6.

Kwalificatietoernooi

De Nederlandse inbreng in het Australian Open Tennis toernooi had groter kunnen zijn, als de deelnemers aan het kwalificatietoernooi succesvoller waren geweest. Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, Kiki Bertens en Bibiane Schoofs wisten namelijk niet drie wedstrijden achter elkaar winnend af te sluiten.

Australian Open 2013

Het eerste Grand Slam toernooi van 2013, de Australian Open Tennis, zal gehouden worden van 14 januari tot en met 27 januari. Gedurende deze periode zal GrandSlamToernooi.nl veel aandacht besteden aan dit grootschalige tennisevenement.