Nederlanders Robin Haase en Kiki Bertens spelen op Wimbledon 2013

Robin Haase ATPRobin Haase (ATP-58) en Kiki Bertens (WTA-59) zijn de eerste Nederlanders die in actie komen op Wimbledon 2013. Haase gaat het op de openingsdag opnemen tegen Mikhail Youzhny (ATP-29). Beide heren betreden om 13.45 uur Nederlandse tijd op Court 18.

Haase zal met weinig vertrouwen zijn afgereisd naar Londen. Na zijn afmelding voor het toernooi in Queen’s, ging hij op Topshelf Open 2013 ook al snel onderuit. Na een driesetter tegen de Argentijn Mayer, verloor Haase in straight sets van Donskoy. Ook op het gras van de Boodles Tennis Challenge lukte het niet om te winnen. De Nederlander verloor met 5-7 4-6 van Troicki.

De Rus Youzhny heeft in Halle aangetoond goed uit de voeten te kunnen op gras. De nummer 29 van de wereld behaalde de finale, die hij in drie sets verloor van Federer.

Afgaande op de eerdere resultaten tussen Haase en Youzhny, is de laatstgenoemde favoriet. Youzhny verloor in drie wedstrijden nog nooit van de 26-jarige Nederlander.

Kiki Bertens – Yaroslava Shvedova

De tweede Nederlander die op maandag 24 juni in actie komt is Kiki Bertens. De 21-jarige tennisster gaat het opnemen tegen Yaroslava Shvedova (WTA-56) uit Kazachstan. De twee dames verschijnen rond 16.45 uur Nederlandse tijd op de baan.

Bertens en Shvedova hebben in het verleden twee keer eerder tegen elkaar gespeeld. De eerste ontmoeting vond plaats op het ITF-toernooi in Irapuato 2012. In de finale was Bertens met 6-4 2-6 en 6-1 te sterk voor haar opponente. Later dat jaar, in de tweede ronde van Wimbledon 2012, nam Shvedova haar revanche. Ze was op het heilige gras in straight sets te sterk voor Bertens.

Volgens Unibet lijkt de 25-jarige Shvedova ook ditmaal de meeste kans te hebben op de overwinning. Van Bertens is bekend dat ze geen liefhebber is van grastennis. De uitspraak ”gras is om op te voetballen” is al veelvuldig gebruikt door de nummer 59 van de WTA-ranglijst.

Verdien geld dankzij Haase

Naast het volgen van de wedstrijd tussen Haase en Youzhny, kunt u ook geld verdienen dankzij de Nederlander. Bezoek de website van Unibet, om zelf een weddenschap te plaatsen. Voor meer informatie, bezoek onze wedden op Wimbledon pagina.

Volg ons op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws op Wimbledon 2013