Haase en Sijsling enige Nederlanders in hoofdtoernooi Roland Garros

Robin Haase en Igor Sijsling zijn de enige twee Nederlanders die op basis van hun ranking rechtstreeks zijn toegelaten tot het hoofdtoernooi van Roland Garros 2014. Het grootste graveltoernooi ter wereld start op zondag 25 mei en duurt tot en met zondag 8 juni.

De 27-jarige Haase heeft komende maand een plaats in de tweede ronde te verdedigen in Parijs. Afgelopen jaar won hij van Kenny de Schepper, maar verloor een ronde later van Jerzy Janowicz. Sijsling schopte het afgelopen jaar ook tot de laatste 64 tennissers. De Amsterdammer gaf vervolgens een riante voorsprong van 2-0 in sets uit handen tegen Tommy Robredo.

Geen dames in hoofdtoernooi Roland Garros

Kiki Bertens en Arantxa Rus zijn gezien hun plaats op de wereldranglijst veroordeeld tot het spelen van het kwalificatietoernooi. Beide dames stonden afgelopen jaar nog in het hoofdtoernooi, maar verloren al in de openingsronde.

Voor Bertens is de eerste ronde ook haar beste prestatie tot nu toe, Rus stond al eens in de vierde ronde van Roland Garros. Deze mijlpaal zette de 23-jarige speelster uit Monster in 2011 neer, ze verloor uiteindelijk van Kaia Kanepi.

Nederlanders in kwalificatietoernooi Roland Garros

Naast Bertens en Rus zullen ook andere Nederlanders zoals Thiemo de Bakker (derde ronde in 2010), Thomas Schoorel (tweede ronde in 2011) en Jesse Huta Galung eerst het kwalificatietoernooi af moeten werken, willen ze kans maken op deelname aan Roland Garros 2014.

Roland Garros 2014

Op zondag 25 mei gaat in Parijs een nieuwe editie van Roland Garros van start. Het grootste graveltoernooi ter wereld duurt tot en met zondag 8 juni. Bezoek gedurende deze twee weken dagelijks onze website om volledig op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.