Nicolas Mahut en Simona Halep winnaars Topshelf Open 2013

MahutNicolas Mahut (ATP-240) en Simona Halep (WTA-45) kunnen met een goed gevoel afreizen naar Wimbledon, dat aanstaande maandag van start gaat. Beide wonnen vandaag hun finale in het enkelspel op Topshelf Open 2013 in Rosmalen.

Mahut, die door een knieblessure is afgezakt naar de 240e positie op de wereldranglijst, speelde in de finale tegen de als tweede geplaatste Stanislas Wawrinka (ATP-10). De Zwitser werd met 6-3 en 6-4 aan de kant geschoven. Mahut, vooral bekend van zijn verloren marathonpartij tegen John Isner op Wimbledon 2010, sloeg na de laatste bal geëmotioneerd de handen voor zijn gezicht. Vervolgens liep de Fransman naar zijn begeleiding om zijn eerste ATP-titel te winnen. Twee eerdere finales, beide in 2007, gingen verloren.

Halep te sterk voor Flipkens in finale

De Roemeense Simona Halep is momenteel bezig aan een geweldige reeks. Vorige week schreef ze in het graveltoernooi van Nürnberg op haar naam, door in de finale Andrea Petkovic aan de kant te zetten. Deze zegereeks werd op het gras in Rosmalen gewoon voortgezet.

Halep begon erg sterk aan haar partij tegen Kirsten Flipkens (WTA-20), die op veel steun kon rekenen van het Belgische publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen. De Roemeense kwam snel op een 3-0 voorsprong, welke ze niet meer afstond. Het eerste bedrijf werd met 6-4 binnengesleept.

Ook in de tweede set liet Halep haar Belgische opponente kansloos. Ze liep in snel uit naar 5-2, waarna ze de wedstrijd koelbloedig uitserveerde.

Op Wimbledon is de pas 21-jarige Roemeense gekoppeld aan Govortsova, de nummer 72 van de wereld. In haar huidige vorm moet deze Wit-Russische tegenstander geen enkel probleem zijn.

Wimbledon 2013

Aanstaande maandag gaat op het heilige gras in Londen Wimbledon van start. Gedurende deze twee weken publiceert GrandSlamToernooi.nl dagelijks voorbeschouwingen op de wedstrijden van de Nederlanders en wereldtoppers. Bezoek onze website regelmatig om niets te missen van het mooiste Grand Slam toernooi van het jaar.